Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kandıra’ya ileri biyolojik arıtma tesisi

İSU, Kandıra’nın doğu sahillerinde bulunan 7 mahalleye hizmet verecek olan 30 bin metreküp kapasiteye sahip ileri biyolojik arıtma tesisi yapacak. Babalı bölgesinde yapılacak tesis için ihale hazırlıkları başladı.

23 Nisan 2022 Saat: 15:44
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.716 kez okunmuştur

Kandıra’ya ileri biyolojik arıtma tesisi
Kandıra’ya ileri biyolojik arıtma tesisi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan İSU, Kandıra’da üçüncü atıksu arıtma tesisini kurmak için yaptığı ÇED başvurusunun sonucunu aldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “ÇED gerekli değildir” kararı verilen tesis için İSU hızlı bir şekilde ihale hazırlıklarına başladı. Projenin yapıldığı dönemde 70 milyon lira olarak hesaplanan bedelin yaşanan ekonomik gerekçelerle yükselmesi bekleniyor. Yeni yapılacak arıtma tesisi ileri biyolojik ve 30 bin metreküp atık arıtma kapasitesine sahip olacak.

5 ARITMA TESİSİ YAPILACAK
Kandıra’da kent merkezinde ve Cebeci sahillerinde bulunan iki arıtma tesisinin ardından yerleşime açılan ve her geçen gün nüfusu artan Kandıra doğu sahilleri için de İSU çalışma başlattı. ÇED için yapılan başvuru değerlendirildi ve bakanlık tarafından ÇED’in gerekli olmadığına karar verildi. Marmara Denizi’ndeki müsilajın ardından hazırlanan Marmara Denizi Eylem Planı çerçevesinde Kocaeli’de yeni yapılacak olan 5 arıtma tesisinden biri Kandıra Babalı bölgesinde kurulacak.

7 MAHALLEYE HİZMET VERECEK
Yeniköy, Körfez, Kandıra, Sevindikli ve Kadıllı’da da yapılacak olan ileri biyolojik arıtmalardan biri olan Kandıra Doğu Sahilleri Atıksu Arıtma Tesisi, 50 bin ila 150 bin arasında bir nüfusa hizmet verebilecek. Tesis 30 bin metreküp atık kapasitesine sahip olacak. Tesisin Babalı-Dikili, Karaağaç, Ballar, Akçabeyli, Çamkonak ve Pınardüzü mahallelerine hizmet vermesi planlanıyor. Tesisin yapımında 30 kişinin, tamamlandıktan sonra 365 gün 3 vardiya şeklinde 11 kişinin çalışması planlanıyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑