Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra’ya ikinci taş ocağı

Kandıra’nın gündemi taş ocakları… Kuzey Marmara Otoyolu inşaatı sebebiyle Babaköy’e kurulması planlanan taş ocağının ardından bir taş ocağı başvuru daha yapıldı. Projeyle ilgili ÇED süreci başlatıldı.

24 Temmuz 2019 Saat: 17:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.659 kez okunmuştur

Kandıra’ya ikinci taş ocağı
Kandıra’ya ikinci taş ocağı

Kandıra sınırları içerisinde geçtiğimiz yıl Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin bir taş ocağı açacağı konuşuluyordu. Ariyet taşı üretimi için Kandıra Kocakaymaz mevkiinde bir taş ocağı kurulması planlanıyordu. Ancak süreç bir yıl içerisinde çok bir aşama kaydetmedi.

ÇED SÜRECİ BAŞLADI
23 Temmuz 2019 tarihinde ise Kocaeli Valiliği tarafından önemli bir duyuru yapıldı. Söz konusu duyuruda Kandıra Belediye Başkanlığı tarafından yapılması planan A Grubu Maden Ocağı ve Kırma Eleme Tesisiyle ilgili ÇED sürecinin başlatıldığı açıklandı.

O AÇIKLAMA
Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamada, “KOCAELİ ili KANDIRA, ilçesi KOCAKAYMAZ MEVKİ, 3384302 ERİŞİM NUMARALI SAHA mevkiindeki KANDIRA BELEDİYE BAŞKANLIĞI tarafından yapılması planlanan I-A GRUBU MADEN OCAĞI VE KIRMA ELEME TESİSİ projesi ile ilgili olarak KOCAELİ Valiliğimize sunulan P.T.D. Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 16. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.” denildi.

NELER OLACAK
Babaköy’deki taş ocağı tartışmaları ve kesilecek ağaçlar gündemdeki tazeliğini korurken bu ikinci taş ocağı konusu Kandıra ilçesinde geniş yankı uyandırdı. Bakalım süreç nasıl devam edecek ve ilçede neler yaşanacak?

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑