Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kandıra ve Kartepe'de MÜSİAD vatandaşın bakkal borcunu ödedi

Gelenekleri sürdüren MÜSİAD Kocaeli Şubesi, Kandıra ve Kartepe’de mahalle bakkallarına giderek 25 ailenin veresiye defterlerlerindeki borçlarını ödedi

30 Nisan 2021 Saat: 00:32
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.724 kez okunmuştur

Kandıra ve Kartepede MÜSİAD vatandaşın bakkal borcunu ödedi
Kandıra ve Kartepe'de MÜSİAD vatandaşın bakkal borcunu ödedi

MÜSİAD Kocaeli Başkanı İsmail Uslu, uygulamayla ilgili şunları söyledi:“ Bu mübarek günlerde insanımızın derdiyle dertlenmek, halkımıza olan sorumluluğumuzu yerine getirmek adına, MÜSİAD Kocaeli Şubemizin kıymetli işadamlarının destekleriyle Osmanlı’dan günümüze tevasür eden Zimem Defteri geleneğini gerçekleştirdik.

Elimizdeki imkanlar dahilinde Kandıra ve Kartepe’nin ihtiyaç sahibi mahallelerindeki bakkallarına giderek 25 ailenin veresiye defterlerindeki borçlarını ödeyerek defterleri satın aldık.

Bu kadim geleneği özel kılan noktalardan biri, ‘Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek’ Hadisi Şerifine sadakatle, borçlu ile borcu ödeyen kişinin birbirlerini görmemeleri, bilmemeleri olmaktadır.

Günümüzde bu güzel geleneğin devamlılığına katkı sunarak var olan ihtiyacın giderilmesine vesile olmak MÜSİAD olarak bizleri gururlandırmanın yanında, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun yaşatılması bakımından da umudumuzu güçlendirmektedir. Bu vesile ile bu uygulamaya katkı sağlayan kentimizin işadamlarına teşekkür ediyor, Cenab-ı Allah’tan yapmış oldukları hayırları kabul etmesini niyaz ediyorum.

Rabbim bu ve bunun gibi uygulamalarla gelecek nesillere dayanışma ve yardımlaşma ruhunu aktarabilmeyi bizlere nasip etsin.’

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑