Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Sağlık

Kandıra ve Dört İlçede Vaka sayısında endişe veren artış

Koronavirüs vaka sayılarında yaşanan artış Kocaeli’ye de yansıdı. Gebze ve Darıca bölgesinde vaka sayılarındaki artış durdurulamazken, yazlıkçılar ve piknikçiler nedeniyle Kandıra, Kartepe ve Karamürsel’de de vaka sayısında artt?

13 Haziran 2020 Saat: 22:08
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 116.539 kez okunmuştur

Kandıra ve Dört İlçede Vaka sayısında endişe veren artış
Kandıra ve Dört İlçede Vaka sayısında endişe veren artış

Koronavirüs ile mücadelede Türkiye genelinde vaka sayıları yeniden binin üzerine çıktı. Kocaeli’de ise bu artışa paralel olarak Gebze bölgesinde artış yaşanmaya başladı. Darıca ve Gebze bölgesinde İstanbul temaslı ve akraba ziyaretlerinden kaynaklı artan vaka sayıları Kocaeli’nin vaka sayısındaki yükselişin esas noktası oluyor. Aynı zamanda en az vakanın olduğu Kandıra, Kartepe ve Karamürsel’de de günlük bir ya da iki vaka ortaya çıkmaya başladı. 3 ilçedeki vakaların yazlıklara gelen kişiler olduğu belirtildi.

YAZLIKLARA GELİNCE

Dilovası, Körfez, Derince, İzmit, Kandıra, Kartepe, Başiskele, Gölcük ve Karamürsel’de vaka sayıları kontrol altına alındı ve bu bölgelerde vaka sayısı yüzde 80-85 oranında düştü. Haziran ayının başıyla birlikte başlayan serbest dolaşım, vaka sayılarını da kımıldattı. Daha önce günlerce vaka çıkmayan Kandıra ile Kartepe’de yazlıklara başka illerden gelenlerde, Karamürsel’de ise Altınova tersanelerinde çalışan vatandaşlarda vaka ortaya çıkmaya başladı. Ancak bu vaka sayılarının günlük 1 ya da 2’yi geçmediği öğrenildi. İzmit’te zaman zaman vaka sayısında kıpırdamalar olduğu ve bunların akraba ziyaretlerinden kaynaklandığı belirtildi.

KURALLARA UYULMAZSA DEVAM EDER

Gebze bölgesinde Çayırova’da vaka sayıları kontrol altına alınmaya başladı. Ancak Darıca ve Gebze’de vaka artışı devam ediyor. Gebze’de vakaların İstanbul temaslılar ve akraba ziyaretlerinden kaynaklandığı belirtilirken, Darıca’da ise bu artışlar tatilciler ve akraba ziyaretlerinden dolayı artıyor. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri bu bölgede kurallara uyulması halinde 3-4 gün içinde vakaların kontrol altına alınabileceğini kaydettiler. Ancak kurallara uyulmaması halinde vaka sayısının artacağına da dikkat çekip, uyarıda bulundular.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑