Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra TOKİ'den Şikayet Var!

TOKİ tarafından emekli vatandaşlar için Kandıra Orhan Mahallesi Hindi Çiftliği muhitinde inşa edilen 270 konutlu projeden daire satın alan hak sahiplerinden şikayetvar

9 Ocak 2020 Saat: 03:39
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.720 kez okunmuştur

Kandıra TOKİ'den Şikayet Var!
Kandıra TOKİ'den Şikayet Var!

TOKİ’nin Kandıra Orhan Mahallesi’ndeki konutlarında da çatıdan ve bacalardan gelen suyun kimi dairelerin içine kadar girdiği, blokların giderlerinin tam manasıyla işlevini yerine getirmemesinden kaynaklı bodrum katların su içinde kaldığı, kalorifer kazanının sık sık arza yaptığı, bu nedenle insanların bu kış aylarında soğukta durmak zorunda kaldığı, elektrik tesisatının içine su dolmasından kaynaklı sık sık arızalandığı, bir vatandaşın evindeki şalteri kaldırırken çarpıldığı, asansör boşluklarının suyla dolmasından sebep, asansörlerin, çevre aydınlatmasının çalışmadığını ve benzeri pek çok sorunla boğuştuklarını dile getiren vatandaşlar, duruma isyan etti.

vatandaş, şunları aktardı: “Haziran ayında anahtarımı teslim aldım, daireme taşındım. En başta elektrik aboneliği konusunda sıkıntı yaşadık. Gerekli işlemler inşaat bitmeden yapılmadığı için 20 Haziran’da girdiğim evimin aboneliğini, 20 Temmuz’da açtırabildim. Yani 1 ay boyunca elektriksiz kaldık. Bu sorun aşıldıktan sonra yağan yağmurlarda çatılardan, bacalardan su akmaya başladı. Kimi vatandaşların evlerinin tavanlarından su aktı, kimilerinin giderleri bozuk olduğu için banyolarında biriken sular uzun süre gitmedi.

Malumunuz Kandıra soğuk. Kış ayları geldi ve merkezi ısıtma sistemi devreye girdi. Ancak çatıdan akan ve zeminden gelen sular, giderlerde sorun olduğu için bodrum katlarına doldu. Bu hem elektrik tesisatında hem de kazanda problem yarattı. Kazan sık sık arızalanıyor ve son 4-5 gündür ise hiç çalışmıyor. Elektrikler, panolara su dolduğu için sık sık kesiliyor. Geçenlerde bir çarpılma olayı da meydana geldi. Ekipler, 1,5 ay kadar önce giderlerle ilgili problemleri çözmek için blokların önünü kazdı, çalışma yaptı ancak bir şey değişmedi. Giderler yine sıkıntılı. Yüklenici firma, bir adam koymuş, başka ilgilenen yok. Bu mağduriyetimiz giderilsin istiyoruz.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑