Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıra Sungurlu Barajı’nın yapılacağı bölgede ‘Tarım Festivali’

Kandıra’da Sungurlu Barajı’nın yapılmasının planlandığı Kocadere Havzası’nda gerçekleştirilecek İkinci Geleneksel Kandıra Köyleri Tarım Festivali ile bölgenin tarım potansiyeline dikkat çekilecek

19 Eylül 2022 Saat: 09:36
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.014 kez okunmuştur

Kandıra Sungurlu Barajı’nın yapılacağı bölgede ‘Tarım Festivali’
Kandıra Sungurlu Barajı’nın yapılacağı bölgede ‘Tarım Festivali’

Uzun süredir kent gündeminde yer alan; konunun uzmanlarının, bölge halkının ve doğa derneklerinin ekolojik bir yıkıma sebep olacağını belirterek itiraz ettiği, İstanbul’un su ihtiyacını karşılamak amacıyla Kandıra’da gerçekleştirilmesi planlanan Sungurlu Barajı ile ilgili mahkeme süreci geçtiğimiz ay sonuçlandı. Bölge halkının itirazları sonucu iptal edilen ‘ÇED olumlu kararı’, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından temyize götürüldü. Danıştay 6. Dairesi ise Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın başvurusunu haklı bularak İstanbul 12. Bölge İdaresi’nin aldığı kararı bozdu. Danıştay’ın, İstanbul 12. İdari Mahkemesi’nin kararını 3’e 2 olmak üzere oy çokluğuyla bozması sonrası bölge halkı davayı Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı.

BÖLGENİN TARIM POTANSİYELİNE DİKKAT ÇEKİLECEK
Yaşanan gelişmelerin ardından Sungurlu Barajı’nın yapılmak istendiği bölgede İkinci Geleneksel Kandıra Köyleri Tarım Festivali gerçekleştirilecek. Festival, 25 Eylül Pazar günü Kandıra’nın Akçaova Köyü’nde 12:00-17:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Sungurlu Barajı yapılırsa köyleri ve tarım arazileri sular altında kalacak olan Kocadere Havzası’nda yapılacak olan bu festival, bölge halkı için büyük bir anlam ifade ediyor. Festivalin bu bölgede yapılması ile bölgenin tarım potansiyeline de dikkat çekilecek.

FETİVALDE TARIM KONUŞULACAK
Kandıra’da tarımsal faaliyetlerin yoğun bir şekilde yapıldığı, halkın geçimini tarım ile sağladığı ve üretimin devam ettiği Kocadere Havzası’nda gerçekleştirilecek olan İkinci Geleneksel Kandıra Köyleri Tarım Festivali’nde; ‘Organik Tarım ilkeleri’, ‘Konvansiyonel tarımdan organik tarıma geçiş’, ‘Ekolojik tarıma neden ihtiyaç var?’ ve havza bazlı üretimin önemi konuşulacak. Akçaova Kocadere Havzası Derneği Başkanı Mustafa Aldemir ve Genç Kandıralılar Derneği Başkanı Nurullah Özer, festival ile ilgili yaptıkları duyuruda: “Kandırımızın kaliteli topraklarında yetişen, zengin ürün çeşitliliğini tanıtmak adına yapmış olduğumuz festivale tüm halkımızı bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑