Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kandıra sahillerinde Rip Akıntısı uyarısı!

Havalar açtı, vatandaş sahile koştu. Kandıra sahillerinin bugün ve yarın dolup taşması bekleniyor. Denize girecek vatandaşlara Rip Akıntısı uyarısı!

27 Temmuz 2019 Saat: 23:59
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.902 kez okunmuştur

Kandıra sahillerinde Rip Akıntısı uyarısı!
Kandıra sahillerinde Rip Akıntısı uyarısı!

Uzmanlar, Karadeniz sahillerindeki rip akıntı gerçeğine dikkat çekerek, en iyi yüzücülerin dahi boğulmasına neden olan bu ölümcül tehlikeye karşı dikkatli olunmasını istedi. Belirtilen yerler geçilmediği sürece, rip akıntı tehlike olmaktan çıkıyor. Rip akıntıya kapılanların ise kurtulması mümkün, bununla ilgili de uzmanların önerileri var…

Kandıra’nın birbirinden eşsiz plajları var, Kocaeli için bu bir şans ancak bu plajların tehlikeli bir yönü de bulunuyor. O tehlike defalarca yazıp çizdiğimiz ve yaşanacak yoğunluktan dolayı tekrar hatırlatmakta fayda gördüğümüz “Rip akıntı…” Sadece Karadeniz sahillerinde görülen ve yüzmeyi çok iyi bilenlerin dahi boğulmasına ya da boğulma tehlikesi yaşamasına neden olan bu akıntıdan kurtulmak mümkün.

Bu akıntı Karadeniz’in birçok sahilinde kuvvetli rüzgarın etkisiyle meydana geliyor. Eğer çeken akıntıya kapılmışsanız, önce sakin olmak gerekiyor. İnsanı dibe çekmeyen bu akıntı, sahilden açığa sürüklüyor. Uzmanlar, bu akıntıdan kurtulmanın mümkün olduğunu ve neler yapılması gerektiğini şöyle aktarıyor: “Sahile doğru yüzerek yorulmamalı. Akıntıya kapılanlar, akıntının kendisini götürmesine bir süre izin vermeli. Akıntı zayıfladığında sahile doğru değil akıntının sağ veya solun doğru kıyıya paralel yüzülmeli. Boğulma riski altında olduğunuzda su üstünde kalmaya çalışın ve elinizi kaldırarak yardım isteyiniz.”

Her ne kadar bu akıntıdan kurtulmak mümkün görünse de işi şansa bırakmamak gerekiyor. “Çok iyi yüzme biliyorum, bir şey olmaz” demeyin. Bu akıntının en iyi yüzücüleri dahi canından ettiğini unutmayın. Denizde, yüzülebilir olarak ayrılan bölümün dışına çıkmayın. Tatil keyfiniz, acıya 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑