Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra’nın Stratejik Planı’na muhalefetten ret

Kandıra Belediyesi 2020-2024 yılı Stratejik Planı’na meclis toplantısında ret oyu veren CHP grubu, gerekçelerini yazılı açıklama ile duyurdu.

21 Ekim 2019 Saat: 08:33
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.427 kez okunmuştur

Kandıra’nın Stratejik Planı’na muhalefetten ret
Kandıra’nın Stratejik Planı’na muhalefetten ret

Kandıra Belediyesi 2020-2024 yılı Stratejik Planı’na İYİ Parti grubu ile birlikte ret oyu veren CHP grubu, gerekçelerini yazılı açıklama ile duyurdu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Plan hazırlanırken akademik bilgi, tarihçe, inceleme, anket ve tanıtım yazıları ile şişirilerek detaycı bir plan yapıldığı gösterilmeye çalışılmıştır. Stratejik Plan yaklaşımı maddesinde belirtilmiş olan belediyemizin dış paydaşlardan yararlandığı, araştırma ve analiz çalışmaları yapılmış, GZFT analizi yapıldığı, anket çalışması yapıldığı, bu bilgiler doğrultusunda stratejik faaliyetlere ve hedeflere ulaşmak için bilgi paylaşılmış fakat hiç bir kurum sivil toplum kuruluşu belediye meclis üyeleri ile bir stratejik plan oluşturulurken hiç bir bilgi sorulmamıştır. 

KENT MEYDANI 2024 YILINDA

Bahsedilen projeler Belediye Hizmet Binası, Kent Meydanı, Millet Bahçesi, Kültür Merkezi, Canlı Hayvan Pazarı ve Yeni Mezbaha projelerinden bahsedilmiş, bunların tamamı Kandıra Belediyesinin gücüyle değil Büyükşehir Ortak Projesi olarak gösterilmiş ama bunlarla ilgili olarak belediye hizmet binasının bitirilme yılı 2023, Kandıra Kent Meydanının başlanma zamanında 2024 yılında planlanmıştır. Kent Meydanı olarak planlanan alan Kasım 2018 de onaylanan plan tadilatı ile kısmen ticari alana dönüştürülmüştür. Dönüştürülen alana da bazı müteahhitlerin var olması ve bu müteahhitlerin Kent Meydan Projesi var iken satın almış (parsel toplamış) olmaları aklımızda soru işaretleri bırakmaktadır. Takdir edersiniz ki Kandıra gelişmeye müsait bir ilçemizdir. İlerleyen zamanlarda bu tarz alanlar bulamayacağımız için yeni bir plan tadilatı ile Kandıra halkının kullanımına açılmalıdır.  Bu alan ayrıca Kandıra merkezinde ciddi problem olan otopark sorununu çözebilecek nitelikte bir alandır.

GERÇEKÇİ OLUNMALI

Millet Bahçesi için şehir dışında bir alan belirlenmiş ve 2021 yılında hizmete alınacağı belirtilmiştir. Kültür Merkezi olarak kaç tane yapılacağı ve nerelere yapılacağı belirtilmemiş ilerdeki tablolara baktığımızda 5 yıl içinde sadece 1 tane yapılacağı planlanmış. Çok önemli gözüken canlı hayvan pazarı ve mezbahanın da yakın zaman da değil 2022 ve 2023 yıllarda planlandığını görmekteyiz. Geçmiş dönem stratejik planıyla ilgili olarak herhangi bir değerlendirme bulunmamaktadır. Hedefler ortaya konulurken gerçekçi olunmalıdır. Çocuk parkı yapmak, kilitli parke ile yol yapımı, okul cami çevresi çelik beton ile duvar yapımı, baskı beton kaldırım yapmak, kırsal arazi yolu düzenleme, her yıl 1 tane çocuk parkı planlanmış. 25.000 metre kare kilitli parke planlanmış. 250.000 metre kırsal arazi yolu düzenlenmesi planlanmış. 2.500 metre kaldırım planlanmış. Bunların tamamı Kandıra ölçeğinde yetersiz ve Kandıra gerçeklerinden çok uzakta planlardır. Turizmle ilgili olarak peyzaj düzenlemeleri yapılacağı belirtilmiş yılda 1 adet peyzaj düzenlemesi yapılacağı belirtilmiş fakat kaç metre kare yapılacağı ve nerelere yapılacağı hiç bir yerde belirtilmemiştir. İlçemizde hala turizm irtibat bürosu yoktur plan da bununla ilgili olarak da hiç bir şekilde bahsedilmemiştir.

BÜTÇE KALEMLERİ MUTLAKA OLMALI

Tarım ve hayvancılıkla ilgili olarak üreticilerin desteklenmesine yönelik belediyemizce herhangi bir maddi desteğin stratejik planda oluşu belirtilmemiştir. Hayvan pazarının kurulması 2022, mezbahanın kurulması da 2023 yılında planlanmaktadır. Bu da Kandıra gerçeğinden çok uzaktadır vatandaşlarımız bunları bizden hemen beklemektedir. Yapılacak işlerle ilgili bütçe kalemleri mutlaka olmalı. Bütçe kalemleri gösterilen hedef ve faaliyet bazındaki maliyetler olarak buraya yazılmış. Bu maliyetlerin gerçekte karşılıkları nasıl hesap edilmiş tarafımızca bilinmemektedir. Ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi konusu en önemli ve öncelikli konu olmalıdır. Bu konuda belirgin bir hedef ve planlama bulunmamaktadır.

YÜZDE 5 İMAR UYGULAMASINDAN VAZGEÇİLMELİ

İmarla ilgili olarak köy yerleşim yerlerinde 5 yılda 50 mahallenin imar uygulaması bitirilmesi planmış ancak burada nereden başlanacağı ve hangilerinin öncelikli olarak yapılacağı belirtilmemiş. Ayrıca bunun yanında belirtmemiz gereken önemli bir konuda acilen 91 muhtarlıkta köy yerleşim yerlerinin yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Bir an önce yapılmalı ve diğer tarım alanı olarak nitelendirdiğimiz  %5 imar uygulamasından vazgeçilmelidir. Bu konu tarımda toplulaştırmaya giderken önümüze büyük bir engel olarak çıkacaktır. Kent merkezinde bulunan kamulaştırılması gereken yerlerin, % 100 ünün bir önce kamulaştırılması kasabamızın gelişmesi için çok önemlidir.

YETERSİZ BULDUK

Su Sporları Merkezi 2023 yılında planlanmış bu da Kandıra gerçeğinden uzaktır. Kültürel ve tarih mirası korumak üzerine yapabileceğimiz o kadar çok şey olmasına rağmen sadece yıl da 1 defa Akçakoca Bey anma programı ile geçiştirilmiştir. Oysa ki Kandıra’mızda sosyal ve kültürel anlamda değerlendirebileceğimiz şuan da yaşayan bir Amir Ateş, Bir Mustafa Kandıralı yine şuan da yaşayan bakanlık ve millet vekilliği yapmış geçmişte Başbakanlık, Dış İşleri Bakanlığı Ve Senatörlük yapmış büyüklerimiz olmasına rağmen bu stratejik planda bunlardan faydalanmak hiç bir şekilde düşünülmemiştir. Tarım ve hayvancılık üzerine veya turizm üzerine festivaller ve yöresel etkinlikler düzenlenmesi düşünülmediği gibi bu bağlamda bizim grup olarak yetersiz gördüğümüz konular bulunmaktadır. Bu konuların ileri yıllarda görüşülmek üzere ilgili komisyonlara sevk edilerek, revize edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.  Belediye meclis üyeleri olarak bizlerde bu konuda paydaşız.  Bu paydaşlıkla yaşanılabilir bir Kandıra’ya kavuşmamız dileğiyle.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑