Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kandıra’nın meşhur karpuzu pazarda

Kandıra'nın Döngelli Mahallesi’nde lezzetiyle ünlü Kandıra kapuzunun hasadına başlandı. Kilogram fiyatı ve eşsiz lezzeti ise tüketicinin yüzünü güldürdü

29 Temmuz 2020 Saat: 23:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.883 kez okunmuştur

Kandıra’nın meşhur karpuzu pazarda
Kandıra’nın meşhur karpuzu pazarda

Yazın en serinletici meyvelerinden olan ve lezzetiyle ün kazanan Kandıra karpuzu, hasadın başlamasıyla tezgâhları süslemeye başladı.  Kendine has tat ve aroması olan Kandıra karpuzu, ilçe halkı tarafından büyük rağbet gördüğü gibi farklı il ve ilçelerden gelen tatilcilerin de ilgi odağı. Sıcak yaz günlerinde en çok tercih edilen meyvelerden biri olan karpuz, pazarda en çok satılan meyveler arasında yerini alırken, Kandıra İzmit yolu üzerinde onlarca üretici de kendi arazilerinde yetiştirmiş oldukları tonlarca karpuzları traktörlerinin römorklarına yükleyerek yol kenarlarında kilogramı 2 liradan satışa sunmaya başladı.

SUYU BOL, LEZZETİ EŞSİZ

Kandıra'nın meşhur karpuzunun en çok üretildiği mahallelerden biri olan Döngelli Mahallesi’nde yaklaşık bin dönüm araziye ekilen karpuzlar da piyasaya çıktı. Mahalle Muhtarı Barış Yaşar, yaptığı açıklamada, "Mahallemizin verimli topraklarında organik olarak yetiştirilen suyu bol, lezzeti eşsiz karpuzlarımızı bu yıl da tüketicinin sofrasına sunmaktan dolayı mutluyuz. Döngelli karpuzunun tadına bakmak isteyen mahallemizi ziyaret edebilir. Tüm Döngelli karpuzu üreticilerimize hayırlı bol bereketli hasatlar diliyorum" dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑