Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Kültür

Kandıra’nın geleceği MARKA’nın elinde

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile Kandıra Belediyesi arasında imzalanan "Mekânsal Planlamada İşbirliği Protokolü” ile Kandıra’nın kentsel dönüşümü ve gelişmesi, MARKA’nın eline teslim edildi.

12 Ağustos 2014 Saat: 17:34
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 15.669 kez okunmuştur

Kandıra’nın geleceği MARKA’nın elinde
Kandıra’nın geleceği MARKA’nın elinde
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile Kandıra Belediyesi arasında Kerpe Verd Hotel’de "Mekansal Planlamada İşbirliği Protokolü İmza Töreni” gerçekleşti. Törene Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut, Enerji Sistemleri Mühendisi Prof Dr. Durmuş Kaya, Kandıra Belediye Başkan Yardımcısı Asım Akkaya ve Kandıra Belediyesi İmar Müdürü Gönül Alkan katıldı. YENİ BİR KANDIRA MARKA ve Kandıra Belediyesi, Kandıra’da yaşam kalitesinin arttırılması için “Yeni bir Kandıra” vizyonuyla yola çıktı. Projeyle Kandıra’nın kent kimliğini ortaya koyan gelişim ve iyileştirme stratejilerinin belirlenmesi, mekansal şemanın çizilmesi, kentte değişim önerilen alanlar için tematik projeler hazırlanması ve imar planlarına yol gösterici mekansal gelişim strateji çerçevesinin belirlenmesinde MARKA önemli bir rol oynayacak.
ÖNCELİK İYİLEŞTİRME PROJESİ Konuyla ilgili açıklama yapan MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut, bu ortak çalışma ile Kandıra Belediyesi’nin kentsel olarak gelişmesine yardımcı olacaklarını kaydetti. Kandıra’da ilk olarak yapılacak çalışmanın gelişim ve iyileştirme stratejileri oluşturmak olduğunu ifade eden Akbulut, Kandıra’nın bundan sonraki gelişimini ve kentsel iyileştirilmesini oluşturacaklarını dile getirdi. KANDIRA, GELİŞMEYE AÇIK Akbulut, “Kandıra için kent modelleri neler olabilir, bunları ortaya koyacağız. Daha sonra kent gelişim senaryoları ve şemalarını oluşturacağız. Yani bundan sonra Kandıra’nın kentsel geleceğinin nasıl olacağına yönelik alternatif senaryolar çizeceğiz ve Kandıra belediye başkanımıza rapor şeklinde sunacağız. Ben bu iş birliğinin hem Kandıra için hem de bölgemiz için çok faydalı olacağına inanıyorum. Kandıra’nın potansiyeli gelişmeye çok açık. Bizde bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.
HERKES MEMNUN OLACAK Ardından söz alan Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ise MARKA’nın profesyonel hizmetler yapan bir ajans olduğu için kendileriyle ortak çalışmaya karar verdiklerini açıkladı. Kandıra’nın her geçen gün gelişmekte olan bir ilçe olduğunun altını çizen Başkan Köken, “İlçemiz, doğasıyla, deniziyle, organik tarımıyla ve bölgesinin geniş olmasıyla her türlü projeye açık bir ilçe. Bu anlamda güzel projeler olabilir. Kandıra’mızı gelecekte herkesin yaşantısından memnun kalacağı bir ortam haline getirmek için MARKA ile beraber çalışacağız” diye konuştu.
ATIKLARDAN GÜBRE ÜRETİMİ İmza törenine katılan Enerji Sistemleri Mühendisi Prof Dr. Durmuş Kaya ise Kandıra Araman Mahallesi’nde uygulamaya başladıkları 'Hayvansal atıklardan enerji ve gübre üretimi' projesi hakkında bilgi verdi. Karabük Üniversitesi'yle işbirliği yapılarak hazırlanan MARKA’nın da destek verdiği bu projeyle atıkların çevresel sorun olmaktan çıkacağını ifade eden Kaya, yaklaşık 10 ay sonra tesisin tamamlanacağını kaydetti. Araman Mahallesi’ni bölgede çok fazla çiftlik olduğu için ve talep edildiği için tercih ettiklerini dile getiren Kaya, buradaki tesisle Kandıra’daki hayvansal ve çevresel atıkların geri dönüştürülerek çevreye kazandıracaklarını ifade etti.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑