Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

"Kandıra Manda Yoğurdu için Girişimlerimiz sonuçlandı"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) yönetimini ve üyelerini ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu "Kandıra Manda Yoğurdu için de girişimlerimiz büyük ölçüde sonuçlandı." dedi.

22 Eylül 2022 Saat: 08:29
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 875 kez okunmuştur

Kandıra Manda Yoğurdu için Girişimlerimiz sonuçlandı
"Kandıra Manda Yoğurdu için Girişimlerimiz sonuçlandı"

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kocaeli'yi ziyaret etti. Ziyareti kapsamında Gebze Ticaret Odası ve Darıca Belediyesi işbirliğinde inşa edilen kompleksin açılış programına katılan Hisarcıklıoğlu sonrasında da Kocaeli Sanayi Odası'nın Meclis Toplantısı' na katıldı, Kocaeli Sanayi Odası'nın' Bizim Köy Engelli Üretim Merkezi' isimli merkezini de ziyaret etti. Neredeyse tüm gününü Kocaeli'de geçiren Hisarcıklıoğlu programlarının finalini KOTO'da yaptı. KOTO Başkanı Necmi Bulut ev sahipliğinde geçen programda başta Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu olmak üzere KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan, Kocaeli Sanayi Odası Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul gibi isimler yer aldı.

A SINIFI ODA KATEGORİSİNE YÜKSELDİK
KOTO Başkanı Necmi Bulut "Bugün burada da sergilediğimiz birlik-beraberlik, Odamıza çok büyük değerler kazandırdı. TOBB Akreditasyon Sistemi’nde A sınıfı Oda kategorisine yükseldik. Ticaret Odaları arasında en yüksek 2. puanı alarak taçlandırdığımız bu başarıda meclisimizin, komite üyelerimizin ve oda personelimizin katkısı çok büyük. Yarısı pandemi şartlarında geçen 4 yıllık görev süremizde 2 bin 36 Organizasyonun içinde yer aldık, 47 farklı programda bakan, milletvekili ve üst düzey devlet yetkilisini üyelerimizle buluşturduk, Kocaeli iş dünyamızın talep ettiği 70 düzenlemenin hayata geçirilmesine öncülük ettik, 112 ortak akıl toplantısı düzenledik.

568 TALEP İÇİN GİRİŞİMDE BULUNDUK
Birliğimiz, Covid-19 salgını boyunca, Oda ve borsalarla yakın temasta bulunarak, bakanlıklarla aramızda adeta köprü oldu. Kocaeli Ticaret Odası olarak bizler de üyelerimizin pandemi kaynaklı mağduriyetlerini en kısa yoldan Odamıza iletebilmelerini sağlamak amacıyla, Destek Masası kurduk. Destek masamıza gelen 568 talep için girişimde bulunduk. KOTO olarak temsil görevimizi her platformda kullandık. Birliğimizin, ilgili bakanlıkların katılımı ile düzenlediği çeşitli toplantılara üst düzey katılım sağladık bu vesileyle, hazırladığımız 46 raporu paylaştık, takipçisi olduk.

ÇALIŞMALAR ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
500 yıldır süregelen Türk Kahvesi’nin dünyaya tanıtılması amacıyla çıktığımız yolda Türk Kahvesine TSE standardı kazandırdık. Sektör temsilcileri ve akademisyenlerin katılımlarıyla düzenlediğimiz çalıştayların akabinde standart ile taçlandırdığımız Türk Kahvesi, artık ‘Türk’ adıyla dünya mönülerinde yer bulabilecek. İzmit Simidi’nin de Artık Coğrafi İşareti var. Kandıra Manda Yoğurdu için de girişimlerimiz büyük ölçüde sonuçlandı. Akreditasyon Ödül Töreni ile birlikte artık yeni görev ve ödevlerimiz var. Yeni akreditasyon standardında belirlenen; Ticaret, e-ticaret ve dış ticaret, sanayi-üretim, tedarik zinciri ve AR-GE faaliyetleri, sosyal sorumluluk, turizm ve coğrafi işaret gibi yerel değerlerin tanıtımı, istihdam ve mesleki eğitim başlıklarında daha çeşitli çalışmalar üretmeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

KOCAELİ'DEN 35 FİRMA YER ALIYOR
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu KOTO'da yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı; "Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinin başkenti diyebileceğimiz Şuşha kentine gittik. Orada yaklaşık 6 saatlik bir süre toplantı yaptık, ırada her yerleri yıkmışlar. O bölgenin Türk dünyası tarafından nasıl inşa edilebileceği konusunda görüşmeler yaptık. 120 yıllık Türk insanın bir hayali vardı, bu hayal uzun zamandır kuruluyordu. Sonunda kendi imkanlarımızla yerli otomobilimizi üretmek için taşın altına elimizi soktuk. Allah bu işin sonunu hayretsin. Bu aracı üretilmesinde Kocaeli'den 35 firmamız yer alıyor.

SİZLERDEN GELEN TALEPLER İLETİLDİ
Çok zor bir dönemi geride bıraktık. Pandemi döneminde tüm oda başkanlarımız çok iyi bir performans sergiledi. Her gün bize sizlerden gelen talepler iletildi, biz de bu talepleri değerlendirip Cumhurbaşkanımıza, bakanımıza ve gerekli mercilere ilettik. 365 oda başkanımızı alkışlamamız gerekiyor. Bizim görev ve sınırlarımız kanunla belirlenmiş durumda, biz sorunları belediyelere başkanlarına, valilere, bakanlara, cumhurbaşkanına iletmek. Bizim işimiz çözüm değil, sorunları gerekli mercilere iletmek. Bir üyemizin sıkıntısı çözebilmiş ve kapanmasına engel olabilmişsek ne mutlu bizlere.

SİZLERİ GAYET GÜZEL TEMSİL EDİYOR
Necmi kardeşim sizleri Ankara'da gayet güzel temsil ediyor. Ben oradaki çalışmalarına şahit oluyorum. Bende bir odanın nasıl çalıştığını anladığım bir sistem var, o da akreditasyon sistemi. Bu sistem dünyada kullanılan bir sistem ve bu dünyadaki ticaret odaları dahil ediliyor. Kocaeli Ticaret Odası Türkiye'deki odalar arasında bu sistemde ikinci olmayı başardı. Başkanımıza, yöneticilerimize ve üyelerimize bu başarılarından tebrik ediyorum. Birlikte rahmet, bereket vardır, ne olur birbirinizi ötekileştirmeyin. Salonda birbirine benzeyen var mı? Yok, farklılığımız zenginliğimizdir. Ortak akılda buluşun."

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑