Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Kültür

"Kandıra Kilimine Ne Oldu" sergisine yoğun ilgi

Yerel Destek Programı (YEDEP) kapsamında Kocaeli Bağımsız Fotoğrafçılar Derneği tarafından hayata geçirilen “Kandıra Kilimine Ne Oldu” projesinin sergi ve belgesel gösterimi yapıldı

16 Ocak 2024 Saat: 01:45
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 665 kez okunmuştur

Kandıra Kilimine Ne Oldu sergisine yoğun ilgi
"Kandıra Kilimine Ne Oldu" sergisine yoğun ilgi

Yerel Destek Programı (YEDEP) kapsamında Kocaeli Bağımsız Fotoğrafçılar Derneği tarafından hayata geçirilen “Kandıra Kilimi Ne Oldu” projesi başarıyla tamamlandı. Projenin yazarlığını KBFT üyesi Doç. Dr. Begüm Savçın üstlenirken, KBFT Başkanı Ali Fuat Altın projenin yürütme kurulu üyeliğini üstlendi. Projenin odak noktası olan Kandıra kilimine vurgu yaparak bölgenin zenginliklerini koruma ve kültürünü yaşatma bilincini güçlendirme hedefleniyor. Proje kapsamında, Portakal Hafız Konağı’nda düzenlenen fotoğraf sergisi ve belgesel gösterimiyle, yerel kültürün önemli bir unsuru olan kilimlerin öne çıkarılması amaçlandı.

SERGİ BÜYÜK İLGİ ÇEKTİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi tarafından desteklenen YEDEP kapsamında projenin fotoğraf sergisi ve belgesel gösterimi geniş bir katılımla gerçekleşti. Projeye destek verenler arasında Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, Gölcük Kent Konseyi Başkanı ve Kocaeli Yerel Kültür Platformu Başkanı Dr. Metin Şentürk ve kültür ve sanat alanında aktif birçok isim yer aldı. Açılış töreninde yapılan konuşmalar ve serginin gezilmesiyle, Kandıra kilimi ve bölgesel kültürünün tanıtımına büyük bir katkı sağlandı.

ÜÇ GÜN BOYUNCA SERGİLENDİ
Projenin fotoğraf sergisi Kandıra Yerel Kültür Müzesi'nde üç gün boyunca ziyaretçilere açık kaldı. Sergi, fotoğraf sanatçısı Hüsna Altın’ın "Işıkla Boyama Fotoğraf Sergisi" ile renklendi. Sergiyi gezen katılımcılar, farklı bir teknik olan "ışıkla boyama" tekniğiyle çekilen fotoğrafların, Kandıra kilimlerini adeta yağlı boya bir tablo gibi resmettiğini gözlemledi. Proje ekibi, sergiye katkı sağlayanlara teşekkür belgesi vererek, kente değer katacak yeni projelerle devam etme temennisinde bulundu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑