Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Adliye

Kandıra Jandarma ağır yük taşıtlarını denetledi

Kandıra İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri tarafından Kandıra-İzmit yolu, Kandıra-Kaynarca yolu ve Kandıra-Şile yolunda ağır yük taşıtlarının denetimi yapıldı.

17 Aralık 2018 Saat: 11:38
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.105 kez okunmuştur

Kandıra Jandarma ağır yük taşıtlarını denetledi
Kandıra Jandarma ağır yük taşıtlarını denetledi

Ülkemizde yük taşımacılığının yaklaşık %90'ının karayolu ile yapılması ve tüm tescilli araçların %3,7'sinin kamyon, çekici ve tanker cinsi araçlardan oluşması nedeniyle karayollarında meydana gelen kazalarda da bu tür araçların ölümlü kazalara karışma oranının %27,8 olduğu tespit edildi. Kazaya karışan ağır yük taşıtlarının çoğunun arka işaretlemelerinin yetersiz olduğu ve arka koruma çerçevesinin olmaması nedeniyle arkadan çarpmalarda çarpan araçların öndeki araçların altına girmesi meydana geldiği değerlendirildi.

1200 AĞIR ARAÇ DENETİMDEN GEÇTİ

Bu sebeplerden dolayı kaza şiddetinin ve sonuçlarının ağırlaştığı, ağır araçların uygunsuz şerit kullanımı, ağır araçların azami yük ve istiap haddini aşması ve gabari dışı yük yüklemesi nedeniyle meydana geldiği değerlendirildiğinden bu tür olumsuzlukların ortadan kaldırılması ve trafik güvenliğinin sağlanması maksadıyla Kandıra İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri tarafından ağır taşıtların denetimi yapıldı. Kandıra-İzmit yolu, Kandıra-Kaynarca yolu ve Kandıra-Şile yolunda yapılan ve 3 gün süren kontrollerde 1200 civarı ağır araç denetimden geçti. Bu kontroller sonucunda uygunsuz olduğu tespit edilen 50'ye yakın ağır taşıtlara reflektörsüzlük, muayene yaptırmamak ve arka korumalığı olmadığı tespit edilen kamyonlara ve çekicilere cezai işlem uygulandı.

       

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 2 yorum yapılmıştır
Köksal 17.12.2018 12:25
Denetimler iyi oluyor kamyonlar tehlike saciyorlar. Harflyat kamyonları ise dökerek saçarak gidiyorlar
İbrahim özcan 17.12.2018 11:51
Kandıra yolunda bu tür kontrollerin yapılması çok iyi olmuş. Özellikle kamyonlar izmit yolu ve kaynarca yolunda tehlike saçıyorlar.
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑