Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

Kandıra İmam Hatip Lisesi yıkılacak

Milli Eğitim Müdürlüğü, yaşadığı deprem riski nedeniyle uzun yıllardır eğitime hizmet veren 4 okul binasının yıkılması ve yerinde dönüştürülmesi kararı aldı.

29 Ocak 2022 Saat: 09:37
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.541 kez okunmuştur

Kandıra İmam Hatip Lisesi yıkılacak
Kandıra İmam Hatip Lisesi yıkılacak

Milli Eğitim Müdürlüğü, yaşadığı deprem riski nedeniyle uzun yıllardır eğitime hizmet veren dört okul binasının yıkılması ve yerinde dönüştürülmesi kararı aldı. Deprem güvenliği taşımadığı raporla belirlenen İzmit’teki Namık Kemal Lisesi ve Mimar Sinan Lisesi ile Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi ve Kandıra İmam Hatip Lisesi binaları yıkılacak. Bu karar sonrası bu okulların öğrencilerinin eğitimlerini yeni binalar yapılana kadar nerede sürdürecekleri de yetkililerce planlanıyor.

NAMIK KEMAL’İN ÖĞRENCİLERİ YAHYA KAPTAN’A
Yapılan incelemeler sonunda binanın depreme karşı yeterince güvenli olmadığının anlaşılması üzerine boşaltılmasına ve yıkımına karar verilen ilk okul İzmit M.Ali Paşa Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki Namık Kemal Lisesi oldu. Namık Kemal Lisesi’nin öğrencileri, eğitim öğretim yılının ikinci dönemini Yahya Kaptan Anadolu Lisesi’nde sürdürecek. Okulun yaklaşık 900 öğrencisi Yahya Kaptan Anadolu Lisesi öğrencileri eğitimi tamamladıktan sonra 14.00-20.00 saatleri arasında eğitim alacaklar. Namık Kemal Lisesi’nin yıkılacak binasının yerine bozdurm+zemin+3 kattan oluşan yeni bina inşa edilecek. 32 derslikle 960 öğrenciye hizmet verecek binada, kütüphane, çok amaçlı salon ve idari yönetim odaları da yer alacak.

MİMAR SİNAN’IN ÖĞRENCİLERİ DE ATATÜRK’E GİDECEK
İzmit Cedit Mahallesi Kocaeli Devlet Hastanesi’nin karşısında yer alan Mimar Sinan Lisesi de yıkılacak okul binaları arasında. Mimar Sinan Lisesi’nin yaklaşık 850 öğrencisi de ikinci eğitim öğretim dönemini eski Real AVM karşısında bulunan İzmit Atatürk Ortaokulu binasında sürdürecek. Mimar Sinan Lisesi’nin yıkılacak eski binasının yerine yine aynı ölçekte bodrum+zemin+3 kattan oluşan yeni bina yapılacak. Ancak, bina mevcut yerin biraz daha gerisine inşa edilecek.

KANDIRA İMAM HATİP ÖĞRENCİLERİ DE KIZ İMAM HATİP ’E GİDECEK

1 Mart 1958’deki Üsküdar faciasında batan vapurda Gölcük’te lise olmadığı için İzmit’teki liselere gelmek zorunda kalan çok sayıda Gölcüklü öğrenci de hayatını kaybetmişti. Bu facianın ardından Gölcük’te inşa edilen ilk lise olan Gölcük Barbaros hayrettin Lisesi binasının da depreme karşı yeterince güvenli olmadığı raporla belirlendi. Bu bina da yıkılacak okullar arasına dahil edildi. Yaklaşık 600 öğrencisi bulunan okulun öğrencilerinin yeni bina yapılana kadar eğitimlerine nerede devam edeceği henüz belirlenmedi. Gölcüklüler, yapılacak yeni okulun Sosyal Bilimler Lisesi olmasını istiyor. Kandıra İmam hatip Lisesi, yıkımına karar verilen bir diğer okul. Bu okulda eğitim gören 265 öğrenci, yeni bina yapılana kadar Kandıra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin binasını dönüşümlü kullanacak. Ancak, eğitim saatlerinin nasıl olacağı konusunda bir netlik yok.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑