Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Sağlık

Kandıra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Tosun’dan 3. doz aşı çağrısı

Kandıra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Damla Tosun, hatırlatma dozlarının önemine dikkat çekerek 3. doz aşı çağrısında bulundu.

4 Ocak 2022 Saat: 09:10
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.747 kez okunmuştur

Kandıra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Tosun’dan 3. doz aşı çağrısı
Kandıra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Tosun’dan 3. doz aşı çağrısı

Kandıra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Damla Tosun, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Koronavirüsle mücadele kapsamında ülkemizde birinci doz aşı oranının %90'ı ve ikinci doz aşı oranının ise % 80'i geçtiği görülmüştür. Başarılı bir şekilde devam eden birinci ve ikinci doz aşılamanın yanı sıra yeni varyantlara karşı aşının etkisini arttırabilmek için hatırlatma dozları son derece önemlidir. Omicron varyantının baskın olmasına ve kolay bulaşıcı hale gelmesine karşı alınabilecek tedbirlerin başında aşı ile koruma kalkanının güçlendirilmesi ve tedbirlere uyulması gelmektedir.

3 AY SONRA
Bu doğrultuda daha önce ister inaktif (Sinovac) ister mRNA aşısı (Biontech) ile aşılanmış olsun tüm vatandaşlarımız belirlenmiş aşı takviminin üzerinden 3 aydan uzun süre geçmişse diledikleri aşı türü ile hatırlatma dozu aşısı olabileceklerdir. Salgınla mücadelede hiç aşı olmamış vatandaşlarımızın aşılarını olması, iki doz aşılarını olmuş vatandaşlarımızın ise hatırlatma dozu aşılarını olmaları koronavirüsle mücadelede önem arz etmektedir.

HASTANE VE SAĞLIK OCAĞINDA
İki dozun üzerinden üç aylık süreyi dolduran vatandaşlarımız hatırlatma dozu aşılarını devlet hastanelerinde, aile sağlığı merkezlerinde ve ilçe sağlık müdürlüklerinde olabileceklerdir.
Tehdit mutasyona uğrasa da tedbirlerimiz geçerliliğini sürdürmektedir. Virüse karşı tedbir elden bırakılmamalıdır. Bireysel hayat ile toplumsal hayatı tedbirlerle bir arada sürdürmek mümkün. Bunu bugüne kadar başardık, bundan sonra da başaracağız.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑