Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Röportaj

Kandıra halkı, 5 yıllık hizmeti değerlendirecek

Yaklaşan yerel seçim öncesinde Kandıra'dan belediye başkan adaylığı için adı geçen isimlerden olan CHP'li Kenan Evin, önemli mesajlar verdi

11 Mayıs 2009 Saat: 20:24
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.094 kez okunmuştur

Kandıra halkı, 5 yıllık hizmeti değerlendirecek
Kandıra halkı, 5 yıllık hizmeti değerlendirecek

Yaklaşan yerel seçim öncesinde Kandıra'dan belediye başkan adaylığı için adı geçen isimlerden olan CHP'li Kenan Evin, önemli mesajlar verdi. Kandıra halkının bu seçimlerde 5 yıllık çalışmaları değerlendireceğini vurgulayan Evin, Sefa Sirmen'in de Büyükşehir'i kazanacağını öne sürdü

 

İSMİ CHP'den Kandıra Belediye Başkanlığı için geçen Kenan Evin, kendisi hakkındaki birçok bilinmeyeni gazetemiz aracılığı ile Kandıra ve Kocaeli halkıyla paylaştı. Yerel seçimlerin önemine dikkati çeken Evin, Kandıra halkının geride kalan 5 yıl içinde yapılan çalışmaların onayını vereceğini dile getirerek, “Şayet halkımız yapılan hizmetleri yerinde ve başarılı buluyorsa mutlaka mevcut belediye başkanına desteğini verecektir. Siyasi dengelerden faydalanılıp seçim kazanılırsa, bu durum başarı olarak yorumlanamaz” diye konuştu.

 

Sayın Evin, CHP Kandıra Belediye Başkanlığı hakkında aday adaylığı için kararınızı verdiniz mi?

Bu konuyu daha önce de açıklamıştım. Ben yerel seçimlerle ilgili olarak herhangi bir görev istemiyorum. Şayet partim bana bir görev verirse, bunu geri çevirmem kabul ederim diyorum. Daha önceki adaylıklarım da bu şekilde olmuştu.

 

Aday adaylığınızla ilgili kararınızı anket sonunda mı açıklayacaksınız?

Seçimler öncesinde yapılan anketlerin çok fazla bir önemi yok. Ben neticeye bakarım. Şayet bana bu süreçte bir gögörev düşüyorsa ne ala. Burada önemli olan konu Kandıra'da seçimlerin kazanılmasıdır. Seçimin kaybedilmesi durumunda ise sorumluluk kendilerine ait olur.

 

Kandıra halkının size karşı ilgisinin fazla olduğunu biliyoruz. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kandıra'da bize karşı olan ilgi oldukça fazladır. Hemen her partinin görüşünden insanların şahsımın aday olması için talebi var. Bunun nedeni basittir. Sonuçta uzun yıllardan sonra halkımız üzerinde bıraktığımız olumlu izlenim bu talebi ortaya çıkarıyor. Kandıra için yaptığımız hizmetler halkımız tarafından unutulmamıştır. Ayrıca aile olarak da ihtiyacı olan insanların her zaman yanında olduk. Halktan hiç bir zaman kopmadık. Dolayısı ile kendimizi sevdirdik diye düşünüyorum.

 

İlçe teşkilatının size soğuk baktığı iddia ediliyor. Bu konudaki düşünceleriniz neler?

CHP Kandıra İlçe Örgütümüz ile temelde bir sorunum yok. Ancak yöneticilerimizin tamamına da kendimi sevdireceğim veya kabul ettireceğim diye bir iddiam da yok. Tek tek konuştuğumda kendilerinden şu ana kadar herhangi bir olumsuz söz işitmedim. Arkamdan konuşuyorlarsa da bu durum kendilerini ilgilendirir. Bu bir ahlak sorunudur.

 

Mustafa Öğren’e göre şansınızı nasıl görüyorsunuz?

Mevcut belediye başkanı ile seçimlere girmemiz durumunda kazanabilir miyiz, bunu kestirmek güç. Her şey 29 Mart akşamında ortaya çıkacak zaten. Ancak benim kazanırız ya da kaybederiz dememin esasta hiçbir esprisi yok. Halkın içine girince belli olur, insan hisseder.

 

Mustafa Öğren’in 4,5 yıllık çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

Sayın Öğren’in 4,5 yıllık çalışmasını benim değerlendirmem yerine halkın değerlendirmesi çok daha önemli. Şayet bugünkü belediye yönetiminin çalışmaları iyi bulunuyor ve takdir ediliyorsa seçimin çok rahat kazanılması gerekir. Dengelerden faydalanıp kazanılırsa, bu bir başarı olarak değerlendirilemez, sadece seçim kazanılmış olur.

 

İl örgütünüz ile ilişkileriniz nasıl?

İl ve ilçede düzenlenen parti içi çalışmalara şayet davet edilmişsem katılmaya özen gösteriyorum. Katkı vermeye de çalışıyorum. İlçede bir iki kişi dışında hiç kimseyle bir sorunum yok. Olanlarla da sorun denen şey ise alınganlık olsa gerek.

 

Aday adaylığınızın gerçekleşmesi durumunde projelerinizin öncelikli olanları nelerdir?

Kandıra’da öncelikle yapacağım şeyleri aday olup, göreve gelirsem açıklamalıyım diye düşünüyorum. Henüz belli olmayan bu konu hakkında yorum yapmak, açıklamalarda bulunmak pek doğru olmaz. Fakat her kesimin hoşuna gidecek projelerimiz elbetteki olacaktır.

 

Kandıra Belediye Başkan aday adayı olmanız durumunda kendinize en güçlü rakip olarak hangi ismi veya partiyi görüyorsunuz?

Benim için her partinin adayı ciddi bir rakiptir. Hiçbir adayı küçümsemek veya ön plana çıkarmak doğru değil. Ayağın takılır veya çelme yersin, düştükten sonra en geriden gelen bile en öne çıkabilir.

 

Belediye başkanlığı tercih etmenizin özel bir sebebi var mı?

4,5 yıldır sürekli Kandıra’dayım, işimin başındayım. Daha önce İzmit’te görevim vardı ve Kandıra’ya haftada bir geliyordum. Ben burada 10 yıl belediye başkanlığı yaptım. Deneyimim ve tecrübem var. 1997 yılından bu yana belediye hizmetlerinde görev aldım. Ben zamanında yokluklar içinde görev yaptım. Sayın Sefa Sirmen’in Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığını kazanacağına inanıyorum. İkili olarak çok iyi hizmetler sunarız. Kendisine de mutlaka katkımız olacaktır.

 

Son olarak belirtmek istediğiniz ayrıca bir mesajınız var mı?

Sadece Türkiye ve Kocaeli için değil, Kandıramız için de son derece önemli bir yerel seçim sürecine girmiş bulunmaktayız. Sorumluluk sahibi insanların gerçeği görüp, doğru kararlar alacaklarını umuyor ve bekliyorum. İnşallah Kandıra için hayırlısı olur.

 

Kenan Evin Kimdir?

1945 yılında Kandıra'da dünyaya gelen Kenan Evin, 1972 yılından bu yana ticaretle uğraşıyor. Aynı zamanda mali müşavir olan Evin, 1977 yılından beri yerel yönetimlerin içinde görev yapıyor. 1984-1994 yılları arasında Kandıra Belediye Başkanı olarak görev yaptıktan sonra, 1994-1996 yıllarında İzmit Büyükşehir Belediyesi Genel Sekterliği ve 1996-2004 yıllarında da İZAYDAŞ Genel Müdürü olarak görev yaptı. Evli ve 2 çocuk babası olan Kenan Evin, özellikle ilçe halkının kendisine gösterdiği yakın ilgi ile dikkat çekiyor.

 



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑