Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

Kandıra Gıda OSB’ye tabela dikildi

Kandıra Gıda OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol, 11 yıldır sürüncemede kalan ve bir türlü başlanamayan Kandıra Gıda OSB’de tabelayı dikti.

6 Kasım 2019 Saat: 18:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.657 kez okunmuştur

Kandıra Gıda OSB’ye tabela dikildi
Kandıra Gıda OSB’ye tabela dikildi

Kandıra Gıda OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol, “Geçtiğimiz ay birinci etap hafriyat ihalesini gerçekleştirdik. İhaleyi kazanan İzmitli GOGUSER firması, çalışmaları tamamladı. İkinci etap ihalesini ise önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz” dedi.

11 YIL SONRA BAŞLADI

Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ilk olarak 2008 yılında dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanı olan Nihat Ergün tarafından gündeme getirilmişti. Yönetim oluşturuldu ve proje çalışmalarına başlanıldı. Ancak ileriki süreçlerde projede kamulaştırma ve hukuksal sorunlar yaşandı. Arazilerine düşük fiyat verildiği gerekçesiyle 600 kadar dava açıldı. Proje ilerleyemedi. 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe kalkışmasından sonra OSB yönetimi görevinden alındı. Süreç tamamen tıkandı. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Mehmet Başol getirildi. Başol, projenin hayat bulması için olağanüstü bir gayret gösterdi. Hukuksal sorunları arazi sahipleriyle birebir görüşerek 600 davayı ortadan kaldırdı. Projeye 11 yıl sonra başlanabildi.

5 EYLÜL’DE RESMEN BAŞLADI

Bölgedeki hukuksal tüm engeller kaldırıldıktan sonra tesise ilk kazma 25 Mart’ta vurulmuştu. Gökhan Soyer’in sahibi olduğu İzmitli GOGUSER firması, OSB alanı içindeki bağlantı yollarını açtı. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol, projedeki hafriyat kazısı için ikinci ihaleyi geçtiğimiz ağustos ayında gerçekleştirmişti. İhaleyi kazanan İzmitli GOGUSER firması, 5 Eylül tarihinde birinci etap hafriyat çalışması ve dolgu işine başladı. İlk etap çalışması geçtiğimiz hafta tamamlandı. İkinci etap ihalesi ise önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.

GİOSB’DA İKİNCİ İHALE

Kandıra Gıda OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol, Kandıra Gıda OSB bölgesindeki ihaleleri bölümler halinde yapacaklarını belirterek, birinci etap ihalesini tamamladıklarını ve çalışmalarının da tamamlandığını söyledi. Gazetemize konuşan Başol şunları söyledi, “Ağustos ayında şeffaf bir ihale gerçekleştirdik. İhaleyi kazanan firma birinci etap alt yapı kısmını tamamladı. Şimdi ikinci etap ihalesi hazırlıklarına başladık. İkinci etap ihalesinde yüzde 20 artırım yapacağız. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Kasım ayı ortalarına doğru ihaleye çıkacağız. Birinci ihalede olduğu gibi ikinci ihaleyi de yasal çerçevede şeffaf bir şekilde gerçekleştireceğiz. Altyapı için yaklaşık 18- 20 ihale yapacağız” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑