Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

Kandıra Gıda OSB hızla ilerliyor

Yaşanan kamulaştırma sorunları nedeniyle bir türlü başlanamayan Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesinde çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor

14 Nisan 2019 Saat: 21:56
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.981 kez okunmuştur

Kandıra Gıda OSB hızla ilerliyor
Kandıra Gıda OSB hızla ilerliyor

Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, yaşanan kamulaştırma sorunları nedeniyle bir türlü başlanamamıştı. GİOSB Yönetim Kurulu Başkanlığına Mehmet Başol’un getirilmesinden sonra kamulaştırma ve hukuksal sorunlar giderildi. Projeye, 11 yıl sonra ilk kazma 25 Mart tarihinde vuruldu. Çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor. Proje tamamlandığında 10 bin kişi istihdam edilecek.

2 MİLYON METREKARE- Bacasız sanayi olarak bilinen Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi alanı içerisinde peynir fabrikası, fındık fabrikası, çikolata, şekerleme, süt ve süt ürünleri, et ürünleri, hazır gıda ve ambalajlama ile ilgili fabrikalar kurulacak.

11 YIL SONRA BAŞLADI

Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ilk olarak 2008 yılında dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanı olan Nihat Ergün tarafından gündeme getirilmişti. Yönetim oluşturuldu ve proje çalışmalarına başlanıldı. Ancak ileriki süreçlerde projede kamulaştırma ve hukuksal sorunlar yaşandı. Proje ilerleyemedi. 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe kalkışmasından sonra GİOSB yönetimi görevinden alındı. Yönetim Kurulu’na Mehmet Başol getirildi. Başol, projenin hayat bulması için olağanüstü bir gayret gösterdi. Kamulaştırma ve hukuksal sorunlar çözüldü. Projeye 11 yıl sonra ilk kazma 25 Mart tarihinde atıldı.

HUMMALI ÇALIŞMA- Projenin gündeme getirilmesinin üzerinden geçen 11 yıl sonra temeli atılan Kandıra Gıda OSB, 3 yıl içerisinde tamamlanacağı planlıyor. 

25 MART’TA KAZMA VURULDU

Projenin önündeki tüm engeller ve hukuksal sorunlar kaldırıldı. Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi inşaatının başlanması için hiçbir engel kalmadı. GİOSB Yönetimi sesiz sedasız 25 Mart günü projeye ilk kazmayı vurdu. Kandıra Yolu üzerinde bulunan F Tipi Cezaevi karşısındaki çal köy mevkiinde 2 milyon metrekare alan üzerinde yapılacak OSB projesini, Gökhan Soyer’in sahibi olduğu İzmitli GOGUSER inşaat firması tarafından yapıyor. Projede şimdilik OSB alanı içindeki bağlantı yolları açılıyor, hafriyat çalışması yapılıyor.

İZMİTLİ FİRMA- GİOSB projesinin alt ve üst yapı çalışmalarını Gökhan Soyer’in sahibi olduğu İzmitli GOGUSER inşaat firması tarafından yapıyor.  

3 YILDA TAMAMLANACAK

Devam eden çalışmalar ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan GİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol şunları söyledi; “Çalışmalarımız başladı. Şimdilik OSB alanı içerisindeki bağlantı yollarını açıyoruz. Birçok iş makinesi proje alanı içinde 26 farklı noktalarda yolları açıyor. Yollar tamamlandıktan sonra bu kez de alt yapı çalışmalarına başlayacağız. Tüm bu çalışmaları mevsimsel şartları da göz önünde bulundurarak yaklaşık olarak 2 yıl içerisinde tamamlamayı hedeiyoruz. Proje içinde ayrıca 30 dönümlük alan üzerinde arıtma tesisi yapıyoruz. Bölgeyi hazır hale getirdiğimizde yatırımcı gelip kendi tesislerini kuracak.

Mehmet Başol ile ilgili görsel sonucu

MEHMET BAŞOL- 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra GİOSB yönetimi görevden alındı ve yönetim kurulu başkanlığına Mehmet Başol göreve atandı. Başol, olağanüstü bir gayret gösterdi ve projenin önündeki tüm engelleri kaldırarak 25 Mart tarihinde projenin temelini attı.

       

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 1 yorum yapılmıştır
ÜMİT HÜSEYİN YAŞAR 17.04.2019 15:04
ALLAH RAZI OLSUN EMEGİ GEÇEN HERKESDEN.SADECE KANDIRA İÇİN OLSUN.LÜTFEN SİYASET KARIŞMASIN.KÖYLÜ VATANDAŞIMINIZIN EMEK VERDİĞİ MAHSULU DEĞERLENDİRİLSİN LÜTFEN.BU AÇIDAN BÜYÜK RESİME BAKINIZ.
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑