Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

Kandıra Gıda OSB’de işler sorunsuz ilerliyor

Hafriyat işlerinin hızlı ilerlediği Kandıra Gıda OSB’de alt yapı da başladı. Çalışmaların yüzde 70’i biterken, hedef 2023’ün ilk yarısında ilk üretimi yapmak.

14 Mayıs 2022 Saat: 07:51
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.358 kez okunmuştur

Kandıra Gıda OSB’de işler sorunsuz ilerliyor
Kandıra Gıda OSB’de işler sorunsuz ilerliyor

Kandıra’da 2010 yılında kurulma kararı alınan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Hafriyat ve alt yapı çalışmaları yapılan OSB alanında şu ana kadar alt yapının yüzde 70’i tamamladı. 80 yatırımcının bulunduğu Gıda OSB’nin Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Başol, çalışmaların istedikleri gibi devam ettiğini ve alt yapısı biten yerleri sırayla yatırımcılara teslim etmeye yeni yılda başlayacaklarını söyledi.

İŞLER HIZLANDI
Kocaeli’de en yoğun tarımın yapıldığı bölge olan Kandıra’da 2010 yılında kurulma kararı alınan Gıda İhtisas OSB, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle uzun süre çalışmalarına ara verdi. Ancak 2019 yılında mütevelli heyeti yeniden belirlenen Gıda OSB’de alt yapı ve hafriyat için yapılan ihalelerle çalışmalara başladı. Yatırımcı sayısı 80’e yükselen OSB’de hafriyat ve alt yapı çalışmalarının yüzde 70’i tamamlandı. Bölgede hızlanan çalışmalar yatırımcılara rahat nefes aldırdı.

PLANLADIĞIMIZ GİBİ
Çalışmalar hakkında gazetemize bilgi veren GİOSB Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Başol, “Şu anda yapılan çalışma ile yaz aylarında hafriyatı bitireceğiz. Şu anda işin yüzde 70’i bitti. Yılsonunda ise bu yüzde 90’a çıkacak. 2023 yılının başı itibariyle biten yerleri yatırımcılara teslim edeceğiz. Amacımız 2023’ün ilk yarısından itibaren OSB’de üretime başlamak. Bu konuda şu ana kadar yaptığımız planlamalarda bir sıkıntı çıkmadı. Bundan sonra da böyle devam edeceğimize inanıyorum” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑