Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Ekonomi

Kandıra Gıda OSB’de ilk fabrika bitiyor: Mayısta açılacak!

Kuruluş çalışmaları tam 14 yıl önce başladı. 5 yıldır alt yapı çalışmaları devam eden Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde ilk fabrika bitiyor

4 Mart 2024 Saat: 09:24
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.093 kez okunmuştur

Kandıra Gıda OSB’de ilk fabrika bitiyor: Mayısta açılacak!
Kandıra Gıda OSB’de ilk fabrika bitiyor: Mayısta açılacak!

Kamulaştırma sorunları ve davaları nedeniyle tam 9 yıl kaybeden Kandıra Gıda OSB’de artık mutlu sona yaklaşılıyor. 1923 dönüm alan üzerine kurulan ilimizin gıda üzerine kurulmuş ilk ve tek ihtisas organize sanayi bölgesinde ilk temel eylül ayında atılmıştı.

Ülker eski yönetim kurulu üyesi Melih Şahinöz'ün sahibi olduğu sos markası Nesos’un fabrika inşaatı tamamlanmak üzere. 135 milyon liraya mal olan 10 bin metrekarelik inşaatın bu ay için tamamlanması, önümüzdeki ay ise makine montajlarına başlanması bekleniyor.

Kandıra Gıda İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol çalışmalar hakkında bilgi verdi: “Nesos’un temel atma törenini 29 Eylül’de yapmıştık. Dışarıdan da görüleceği üzere OSB’nin ilk fabrikası büyük oranda bitti. Nisan ayında yani önümüzdeki ay makine montajlarına başlayacaklar. Mayıs ayında deneme üretimlerini planlıyorlar.

Bu arada işçi alımına ve eğitimine de başladılar. Kandıra yöresinden işçi alınması için ben onlara özellikle ricada bulundum. Sağ olsunlar, buna dikkat ediyorlar. Öncelik Kandıra’dan olacak. Bu fabrikada yanılmıyorsam 100-150 arasında çalışan bulunacak.

Hali hazırda pek çok firma projesini çizdiriyor. Seçimlerden sonra temel atmalar hızlanır diye tahmin ediyorum. Bu arada OSB’mizin alt yapı çalışmalarıyla ilgili ihaleleri tamamladık. Şimdi sırada arıtma tesisi var.

OSB’deki fabrikaların atıkları Namazgah Barajının bulunduğu dereye verilmiyor. Öncelikle arıtılıyor, sonrasında Kandıra yolunun altından geçerek oradaki hatta veriliyor. Ama biz önümüzdeki aylarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kriterlerine uygun büyük bir arıtma tesisi yapacağız OSB içinde. Öncelikle tesisin proje ihalesini yapacağız. Bunu da bölüm bölüm yapacağız. Çünkü çok büyük ve kapsamlı bir arıtma tesisi olacak.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑