Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

Kandıra Gıda OSB’de en büyük sorun çözüldü!

Kandıra Gıda OSB’nin kurulmasını önünde en büyük engel olan arsa sorunu çözüldü. İnatçı vatandaş, arsasını OSB’ye devretti.

5 Mart 2019 Saat: 00:25
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.598 kez okunmuştur

Kandıra Gıda OSB’de en büyük sorun çözüldü!
Kandıra Gıda OSB’de en büyük sorun çözüldü!

Kandıra’yı gıda sanayinde Türkiye’nin sayılı merkezlerinden biri haline getirmek üzere 8 yıl önce kurulması planlan Kandıra Gıda İhtisas OSB ile ilgili en büyük sorunlardan biri aşıldı. .

15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ soruşturmalarında, Kandıra Gıda İhtisas OSB’nin adeta bir FETÖ yuvasına dönüştürülmek istendiği ortaya çıkmıştı. Yapılan soruşturmalar ve düzenlemeler ile OSB’deki tüm yapı temizlendi.

Geçtiğimiz yıl OSB’nin işlerini kolaylaştırmak adına Gıda İhtisas Sanayici ve İşadamları Derneği kuruldu. Dernek öncülüğünde bölgede kamulaştırma çalışmalarına hız verildi. 2 bin dönümde inşa edilecek olan OSB için 11 bin 300 hisse el değiştirdi. Toplamda 1.960 dönümlük bir arazi, arazi sahiplerinin rızasıyla, anlaşmalar sonrasında OSB’nin oldu. Geriye kalan 40 dönümlük arazinin de 37 dönümü mahkeme yoluyla kamulaştırıldı. 

Kamulaştırmaya karşı çıkan tek isim ise yaklaşık 3 dönümlük bir arazinin sahibi olan Mürsel Yaylalı olmuştu. Mürsel Yaylalı OSB’ye arsasını vermemekle kalmadı, Kocaeli İdare Mahkemesi’ne OSB’nin iptal edilmesi için başvuruda da bulunmuştu. Yaylalı’nın gerekçesi ise OSB bölgesinin Namazgah Barajı su havzasında yer almasıydı.

Danıştay’a intikal ettirilen davada yatırımcıyı mutlu edecek bir karar çıkmıştı. Karara göre, Mürsel Yaylalı’ya ait olan arazi kamulaştırılarak OSB alanın içine dahil edildi. Alınan karar sonrası , Mürsel Yaylalı’ya ait olan arazinin yeri satın alındı. Arazinin tapusunun OSB’ye geçti. böylelikle Gıda OSB’nin önündeki tüm engeller kalkmış oldu. 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑