Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

Kandıra Gıda İhtisas OSB'de ilk fabrikanın temeli atıldı

Binlerce kişiye iş imkanı sunacak ve bölgenin kaderini değiştirecek Kandıra Gıda OSB'de ilk fabrikanın temeli atıldı. Ülker’e ait sos markası Nesos’un üretiminin yapılacağı fabrikanın birinci faz inşaatı için temel atma töreni düzenlendi.

24 Eylül 2023 Saat: 07:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.129 kez okunmuştur

Kandıra Gıda İhtisas OSBde ilk fabrikanın temeli atıldı
Kandıra Gıda İhtisas OSB'de ilk fabrikanın temeli atıldı

Kandıra Gıda İhtisas OSB'de dün çok önemli bir gelişme yaşandı. Kandıra bölgesinin kaderini değiştirmebi beklenen ve binlerce kişiye iş imkanı sunacak olan fabrikalardan ilkinin temeli atıldı. OSB alanında, iki fabrika kurma kararı alan Ülker markasının bağlı olduğu Yıldız Holding, birinci fabrikanın ilk fazının temellerini attı. Nesos marka sosların üretileceği fabrikanın temel atımı için tören düzenlendi. Törene Yıldız Holding ve Nesos yöneticileri ile Kandıra Gıda OSB yetkilileri katıldı.

NİSANDA ÜRETİM BAŞLAYACAK
Toplam 10 bin metrekare alanda inşa edilecek fabrika ocak ayında tamamlanacak ve nisan ayında üretime başlayacak. Fabrikanın ilk fazı yaklaşık 500 milyon liraya mâl olacak. Fabrikanın inşaatında ilk etapta 50-60 kişi çalışacak ve inşaat ilerledikçe bu sayı 120’ye kadar çıkabilecek. Burada sadece üretim yeri değil Ar-Ge merkezi ve tadım alanı da bulunacak. Avrupa standartlarında bir konsept oluşturulması hedefleniyor. Aynı zamanda OSB’nin arıtması dışında kendi arıtmasını da yaparak sürdürülebilir çevreci bir üretim gerçekleştirecek. Bunun için LEED çevre dostu bina sertifikasına başvuru yapılması planlanıyor.

Kaynak: Özgün Kocaeli

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑