Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Adliye

Kandıra F Tipi cezaevine yapılan cami ibadete açıldı

Kandıra F Tipi Cezaevi Yerleşkesindeki Lojmanlar mevkiinde 2017 yılında temeli atılan Adalet Camii’nin açılışı kent protokolünün katılımı ile dualarla açıldı. Açılış sonrası camide ilk cuma namazı da kılındı.

9 Ekim 2021 Saat: 09:28
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.635 kez okunmuştur

Kandıra F Tipi cezaevine yapılan cami ibadete açıldı
Kandıra F Tipi cezaevine yapılan cami ibadete açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra Belediyesi ve Kandıra Adalet Camii Yaptırma Derneği tarafından 2017 yılında temeli atılan Adalet Camii’nin açılışı il protokolünü de buluşturdu. Yaklaşık 2 bin kişinin çalıştığı cezaevindekiler yanı sıra, caminin yakın gelecekte tamamlanacak Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işletmelerde çalışanların da ibadetine imkan sağlayacak.

KATILIM YOĞUN OLDU
Adalet Camii’nin açılış törenine Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, Kocaeli Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Açık Cezaevi İnfaz Kurumu Müdürü Erdem Türedi, Cezaevi Savcısı Nazif Yücel, Büyükşehir Başkanvekili Yaşar Çakmak, Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Gündüz, Kandıra Başsavcısı Emrah Karakoç, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Yavuz Selim Kapancı, İl Müftüsü Sinan Cihan, İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Aladdin Sarı ve bölge halkı ve hayırseverler katıldı.

CAMİİ 3 MİLYON TL’YE MAL OLDU
Açılış konuşmasını yapan Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz “2017 yılında cezaevi personeli ve çevredeki vatandaşlarımız için temeli atıldı. Camiinin mimarisi ceddimiz Osmanlının mimarisinden esinlenerek yapıldı. Camimiz yaklaşık 3 milyon liraya mal oldu. Alt katında gençlik merkezi, kütüphane ve taziye evini de kapsamaktadır. Bu güzel eserin ortaya çıkmasında bizleri yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Belediyemiz, Sivil Toplum kuruluşlarımız ve hayırseverlerimize teşekkür ederim. İnşaatın başında burada ağırladığımız bir Pakize Annemiz vardı. Buradan kendisine selam gönderiyorum. Bu eser durmuşken, inşaatın tekrar başlamasında bizlere yardım etmişti” dedi.

MEDENİYETİMİZİN EN ÖNEMLİ YERİ CAMİİLER
Vali Seddar Yavuz da konuşmasında şunları dile getirdi:

“- Medeniyetimizin en önemli yeri camiiler. Camilerin yapılması ve yaşatılması bizim için olmazsa olmazlarımız. Sayın Başsavcımızın çok büyük emeği var. Bugün hep beraber Cuma namazımızı bu camide eda edeceğiz. Camiler medeniyetimizin en önemli okulları olmalı. Çocuklarımızın camii ile buluşmasını kıymetli ve değerli bulunuyoruz. Alt katında da bu tür fonksiyonlara yer verilmiş olması önemli bir husus. Camimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum”

KATKI SAĞLAYANLARA PLAKET
Caminin yapımında katkı ve destek olan hayırseverler; Pakize Tarın, Limaş Liman İşletmeciliği İdari İşler Müdürü Kürşat Bal, GIDA İhtisas OSB Başkanı Mehmet Başol, Sagay Makine Ahmet Kangalı, Tanrıkulu Geri Dönüşüm İzzet Tanrıkulu, Güven Ticaret Raif Yıldız, Şahin Petrol Engin Şahin, Genç İş Adamları Derneği Başkanı Muhammet Seydaoğlu, Kültür Okulları Ali Aydemir, Mamikler İnşaat adına Faruk Mamik, Dünya AVM Tuncay Demir, Lastik İş Başkanı Alaaddin Sarı, KOTO Başkanı Necmi Bulut, Nuh Çimento Burak Yavuz, Uzay Yapı Ferit Kuzgun, MÜSİAD Başkanı İsmail Uslu ve Havva Aynur Dursun’a törende plaket takdim edildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑