Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kandıra “enginar” cenneti olacak!

Kandıra’da önemli bir tarım çalışması başlatıldı. Kandıra’da 10 bin enginar hibe ederek büyük bir lokasyon çalışması başlatıldı.

16 Haziran 2021 Saat: 07:27
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.640 kez okunmuştur

Kandıra “enginar” cenneti olacak!
Kandıra “enginar” cenneti olacak!

Kandıra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü 10 dönüm arazide, 10 üreticiye 10 bin enginar hibe ederek büyük bir lokasyon çalışmasına girdi. İlçe tarım Müdürü Ercan Aydın yaptığı açıklamada Kandıra’da yapılmayanı yaptık diyerek, “Kandıra bildiğiniz gibi fındık üreticisinin bulunduğu bir bölge. Ancak biz bölge toprağımızda karı yüksek farklı ürünlerin yetiştirilmesini çok arzu ediyorduk. Bölge köylere çağrıda bulunarak 10 köylümüze, 10 dönüm arazide, 10 bin enginar yetiştirilmesini duyurduk. Fidelerimizi dağıtık ve önünüzdeki eylül ayında mahsulleri pazarda vatandaşlara sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

Kandıra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ercan Aydın’a katılım nasıldı? şeklindeki sorumuza, “En başta istediğimiz katılımı almakta zorlandık. Ancak fideler ekildikten sonra; bize neden haber vermediniz, gibi söylemlerle karşılaştık” şeklinde konuştu.

Enginarın yetiştirilmesi konusundaki Ercan Aydın, “Enginar zahmetli bir ürün. Su gerekiyor. El emeğinin yüksek olması çekimserliğe neden olmuş olabilir. Ancak kar marjını düşünürsek bu zahmete değiyor” diye belirtti.

35 bin TL hibe destekli olan lokasyon çalışması, Kandıra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün, Ankaray’a projeyi sunup, Tarım Bakanlığı’ndan gelen destek ile hayata geçirildi. Seçilen bu 10 ailenin, pazar satışında çevresi olan insanlardan olması da verilen bilgiler arasında.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑