Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra Duble Yolu’nda İnşaat Mayıs Ayında Başlıyor

Karayolları İstanbul 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak, İzmit-Kandıra Yolu’nun yapım çalışmalarına mayıs ayında başlayacaklarını belirtti

17 Nisan 2020 Saat: 20:21
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 12.506 kez okunmuştur

Kandıra Duble Yolu’nda İnşaat Mayıs Ayında Başlıyor
Kandıra Duble Yolu’nda İnşaat Mayıs Ayında Başlıyor

Karayolları İstanbul 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak, Kocaeli’deki projeler hakkında gazetemize bilgi verdi. Çolak, “İzmit-Kandıra Yolu’nun yapım çalışmalarına mayıs ayında başlayacağız. Şehir Hastanesi yolu inşaatını hızlandırıyoruz, Kuzey Marmara Otoyolu Kocaeli geçişini Akyazı’ya kadar bu yılın sonunda tamamlayacağız” dedi. Çolak, tüm şantiyelerde koronavirüs ile ilgili gereken tüm tedbirlerin harfiyen uygulandığını da söyledi.

KANDIRA YOLU ŞANTİYESİ KURULUYOR

İzmit-Kandıra duble yol ihalesi 2015 yılında yapılmıştı. 19 Kasım 2016 yılında temel atıldı. Ancak yol çalışmasına başlanamadı. Karayolları Genel Müdürlüğü ihaleyi iptal etti, yeni ihale açtı. Üç ay önce yeni bir ihale yapıldı. İhaleyi, ilimizde birçok yol inşaatı ve battı-çıktı tünel projesini gerçekleştiren Kolin İnşaat firması kazandı. Karayolları İstanbul 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak, gazetemize yaptığı açıklamada koronavirüs salgını nedeniyle inşaatları devam eden tüm şantiyelerde gereken tedbirlerin alındığını, şantiyelerin her gün düzenli dezenfekte edildiğini belirterek çalışmaların aksamadığını söyledi. Çolak, “Kandıra-İzmit arasındaki 40 kilometrelik duble yolu ihalesi yapıldı. Mayıs ayında Cezaevi bölgesinde şantiye kurulacak ve çalışmalara başlayacağız” dedi.

KUZEY MARMARA OTOYOLU KOCAELİ GEÇİŞİ YIL SONUNDA BİTİYOR T

urgay Çolak, devam eden Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'ni de koronavirüs salgınından dolayı durdurmadıklarını ve çalışmaların devam ettiğini söyledi. Çolak, “Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin İstanbul-Kocaeli sınırına kadar olan bölgeler tamamlandı. Kocaeli sınırları içerisindeki geçiş güzergâhında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bu güzergâh içerisinde toplam 19 kilometre uzunluğundaki 5 tünel delme çalışması devam ediyor. Tünellerde son 250 metre kaldı. Otoyol projesinin İstanbul il sınırı ile Sakarya Kaynarca arasındaki Kocaeli geçiş güzergâhını bu yılın sonunda tamamlayacağız” dedi. Çolak, Güney Marmara Otoyolu Projesi ile ilgili olarak şunları söyledi: “Projenin ÇED süreci tamamlandı, olumlu rapor verildi. Yatay proje çalışmasının sonuna gelindi. En kısa sürede ihaleye çıkılacak.”

“ŞEHİR HASTANESİ YOLUNU HIZLANDIRDIK”

Kocaeli Şehir Hastanesi Projesi’nin yıl sonunda tamamlanmasının öngörüldüğünü belirten Çolak, Şehir Hastanesi'ne bağlantı yolu inşaat çalışmalarını da hastanenin açılışına yetiştirmek için hızlandırdıklarını söyledi. Çolak şunları söyledi: “Şehir Hastanesi bağlantı yolu çalışmalarını 1 Ocak’ta başlattık. Çalışmalar aksamadan sürüyor. Proje kapsamında 8 köprü, 20 menfez ve 7 kilometre yol yapılacak. Bağlantı yolunu hastanenin açılacağı yıl sonuna kadar yetiştirmek için çalışmaları hızlandıracağız. Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nden çok önemli katkı görüyoruz. Deplase edilmesi gereken tüm alt yapı çalışmalarında yanımızdalar. Çalışma güzergâhında bulunan NATO’ya ait boru hatlarının deplase edilmesi için de Ankara’da görüşmelerimiz sürüyor. Görüşmelerimiz olumlu ilerliyor. Yol çalışmalarının tamamını hastanenin açılışına yetiştireceğiz.”

“KOCAELİ’DE SIKINTILARIMIZ YOK”

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilgili birimlere teşekkür eden Çolak, Karayolları Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü’nün Kocaeli sınırları içerisinde devam eden tüm çalışmalarında ciddi destek gördüklerini belirterek “Kocaeli’deki hiçbir projemizde sıkıntı yok” dedi. Çolak, koronavirüs salgını nedeniyle çalışmalarda aksama yaşanmadığını, tüm şantiyelere dışarıdan giriş ve çıkışları kapattıklarını, şantiyelerde gereken izolasyon ve dezenfekte çalışmalarını sistematik bir şekilde yaptıklarını, çalışanların sağlık durumlarının gayet iyi olduğunu da söyleyerek “Kocaeli ile ilgili hiçbir çalışmamızda sıkıntı ve sorun yok” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑