Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıra duble yolda ilk asfalt atıldı

Kandıra-İzmit Yolu’nun ilk etabı olan Cezaevi mevkiinde 4,8 kilometre, aralık ayının sonunda açılması planlanan 2,7 kilometrelik Çubuklu Bala ve Çubuklu Osmaniye arasındaki ikinci etapta asfaltlama çalışmaları başladı.

10 Ekim 2021 Saat: 02:10
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 12.226 kez okunmuştur

Kandıra duble yolda ilk asfalt atıldı
Kandıra duble yolda ilk asfalt atıldı

Karayolları tarafından yapılan İzmit-Kandıra Duble Yol Projesi'nin toplam 7,5 kilometrelik ilk iki etabının asfalt çalışması başladı. 4,8 kilometrelik Kandıra Cezaevi arkası ilk etap olarak, Çubuklu Bala ile Çubuklu Osmaniye arasındaki 2,7 kilometrelik ikinci etap ise aralık ayında trafiğe açılacak.

7,5 KİLOMETRE AÇILACAK
İzmit-Kandıra yolunun duble yol yapılması için başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor. Acele kamulaştırma kararının ardından daha da hızlanan çalışmalarda ilk 7,5 kilometrelik yolun bu yılsonuna kadar trafiğe açılması için son hazırlıklar yapılıyor. Açılışı yapılacak olan Kandıra-İzmit Yolu’nun ilk etabı olan Cezaevi mevkiinde 4,8 kilometre, aralık ayının sonunda açılması planlanan 2,7 kilometrelik Çubuklu Bala ve Çubuklu Osmaniye arasındaki ikinci etapta asfaltlama çalışmaları başladı.

İKİ ETAP HALİNDE AÇILACAK
Kandıra-İzmit arasındaki ulaşımı kolaylaştırmak ve yaşanan trafik kazalarının minimize etmek amacı ile 2015 yılında planlanan Kandıra-İzmit Duble yol projesi geçtiğimiz yıl başladı. 40 kilometre uzunluğunda, 25 kavşak, 18 köprü ve 13 menfezden ulaşacak yolun ilk iki etabında asfaltlama çalışması başladı. Çubuklu Bala ile Çubuklu Osmaniye arasında 2,7 kilometrelik yol, Kandıra Cezaevinin arkasında ise 4,8 kilometrelik alanın asfalt çalışmasında sona gelindi. İlk etap olan Cezaevi bölgesi kısa süre içerisinde, ikinci etap olan Çubuklu Bala ve Çubuklu Osmaniye bölümü ise Aralık ayında teslim edilecek.

YÜZDE 80’İ KAMULAŞTIRILDI
Acele kamulaştırma kararı alınan Kandıra-İzmit Yolu için asfalt çalışması tamamlanan 7,5 kilometrelik alanın tamamı kamulaştırıldı ve kamulaştırma ücretleri hak sahiplerine ödendi. İzmit-Kandıra Cezaevi arasındaki 19 kilometrelik alandaki kamulaştırma çalışmalarının yüzde 80’i tamamlandı. Kalan yüzde 20’lik kısımda ise mahkemeler devam ediyor. Karayolları Genel Müdürlüğü ilk iki etabın başlamasının ardından kamulaştırılan bölgelerin hızlıca asfaltlanarak etaplar halinde açılacağını belirtti.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑