Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıra’daki taş ocağına izin çıktı

Kandıra’da büyük bir çevre felaketine sebep olacak olan taşocağı tartışması bitmeden bir yenisi geliyor. Kandıra Belediyesi’nin açacağı taş ocağı için “ÇED gerekli değildir kararı verildi.

30 Eylül 2021 Saat: 08:34
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.932 kez okunmuştur

Kandıra’daki taş ocağına izin çıktı
Kandıra’daki taş ocağına izin çıktı

Kandıra’da Özel şirketlerden kamu kurumlarına kadar neredeyse adım başı bir taşocağı açılır oldu.  Bu kez taşocağını ise Kandıra Belediyesi açıyor. Kandıra Belediyesi tarafından Kocakaymaz mevkiinde yeni bir taşocağı açılması için proje hazırlandı. Bölgede, 9,58 hektarlık bir alan üzerinde maden ocağı ve kırma eleme tesisi kurulacak.

Proje kapsamında ocak üretim kapasitesi yıllık bin milyon ton, kırma eleme tesisi kapasitesi ise yıllık 380 bin ton olacaktır. Çıkarılan yıllık malzemenin 380 bin tonu kırma eleme tesisine alınarak işlemden geçirilecek, geriye kalan yıllık 620 bin ton malzeme tüvenan malzeme olarak kullanılacak. Tesisten ve ocaktan çıkan malzemenin tamamı Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Altyapı işlerinde kullanılması planlanılıyor.

Yıl boyunca çalışacak olan taşocağı için toplam 1510 adet ağaç kesilmesi planlanılıyor. Alanda 780, gürgen 380, meşe ve türleri 350 adet ağaç yok edilecek. Proje ile ilgili hazırlanan dosya Kocaeli Valiliğine sunuldu. Proje ile ilgili ise her zaman olduğu gibi “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verdi. 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑