Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Röportaj

Kandıra'daki en şanslı parti MHP

Belediye başkan adayları İsmail Yaşa'nın herkesi kucaklayacağını vurgulayan MHP İlçe Başkanı Nusraet Koç, aday noktasında diğerlerinden hızlı hareket ettikleri için ...

11 Mayıs 2009 Saat: 23:19
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.421 kez okunmuştur

Kandıra'daki en şanslı parti MHP
Kandıra'daki en şanslı parti MHP

Kandıra’daki en şanslı parti MHP

 

HIZLI DAVRANDIK

Belediye başkan adayları İsmail Yaşa’nın herkesi kucaklayacağını vurgulayan MHP İlçe Başkanı Nusraet Koç, aday noktasında diğerlerinden hızlı hareket ettikleri için şanslarının yüksek olduğunu düşünüyor.

 

2004 yılındaki yerel seçimlerde Kandıra’da 4 parti olarak iddiasını gösteren MHP, bu seçimlere de iddialı bir şekilde hazırlanıyor. İlçe Başkanı Nusret Koç’ta Kandıra’daki en şanslı partilerinin olduğunu vurguluyor.

Belediye Başkan adayı olarak İsmail Yaşa’yı açıklayan MHP’nin İlçe BaşkanıKoç, çalışmalara başladıklarını, diğer partiler de sorun yaşanırken kendilerinin sıkıntısız tek parti olduğunu ifade ediyor.

Kandıra Belediyesi’ni kavga edenlerin değil, çalışıp iş üreten partilerin kazanacağını savunan Nusret Koç, bundan dolayı da kendilerini şanslı gördüklerini söylüyor.

 

Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

1961 yılanda Kandıra da doğdum. Ailem Rize- Çayelidir. 1930 yılında rahmetli babamın işi sebebi ile Kandıra’ya yerleştik. İlköğretim ve lise tahsilimi Kandıra’da yaptım. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Halen aile mesleğimiz olan fırıncılık ve otel işletmeciliği yapıyorum.

 

Kaç yıldır MHP’de İlçe Başkanlığı yapıyorsunuz? Kandıra ve köyleri olmak üzere toplam kaç üyeniz var?

Daha önceleri 2 dönem ilçe başkanlığı yaptım. Son olarak 2008 yılı başında genel merkezimizin izni ve il başkanlığımızın teveccühü ile yeniden bu göreve getirildim. Halen 313’ü Kandıra merkezde olmak üzere toplam 783 üyemiz bulunuyor. Ayrıca üyelikleri genel merkezden onay bekleyen 48 üye adayımızda vardır.

 

Bu güne kadar Kandıra ve köylerinde neler yaptınız?

MHP olarak Kandıra’mıza hizmet sunma imkanı bulduğumuz ve hükümet ortağı olduğumuz 21. dönemde, 1999 yılından 2002 yılına kadar 1 trilyon 881 milyar lirası iller bankası payı, 952 milyar afet payı olmak üzere toplam 2 trilyon 883 milyarlık kaynak aktardık. Ki bu afet payı bedeli depremden fazla zarar görmememize rağmen Kocaeli’nin birçok beldesinden daha fazladır. Yine o dönemde Kandıra’mızın köylerine sadece parke yapımı için verilen para 57 milyar liradır. Köylerimize 89 ton demir, 6 bin torba çimento ve 136 milyarda nakdi yardım yapıldı. Bu gün çok iş yaptığını söyleyen AKP iktidarının o zaman sadece hükümetin 3 ortağından biri olan MHP’nin 2 milletvekili ile yaptıklarının yanına bile yaklaşılmadığı açıkça görülür.

 

Sizce Kandıra’nın sorunları nelerdir?

Bizce Kandıra’nın en büyük sorunu işsizliktir. Kandıra’da orta öğretimini bitiren her genç bu sorunu yaşıyor. Çıkın kahveleri dolaşın, internet kafeleri dolaşın işsiz birçok genç göreceksiniz. Halledilmesi gereken mesele budur. Bunun çözümü de çok basittir. Kandıra’nın ÇED (çevresel etki değerlendirme) raporları ile zarara uğramayacağı, havasına, doğal ortamına zarar vermeyecek orta ve küçük ölçekli sanayiye ihtiyacı vardır. Kurulacak ve yukarıda belirttiğimiz şartlara uyacak, 1000–1500 kişi kapasiteli, 5 fabrika Kandıra’ya bir sene içerisinde en az 10 yıllık gelişim getirecektir.

 

MHP İlçe teşkilatı olarak seçimleri kazanırsa Kandıra ve Köylerinde neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Allah’ın izni ve Kandıra halkının teveccühü olur da Kandıra’da MHP seçimi kazanırsa ilk yapacağımız iş belirttiğimiz gibi işsizlik sorununa el atmak olacak. Bu konuda iddialıyız ve şimdiden çalışmalara başladık. Bazı yatırımcılara Kandıra’yı ve arazi imkanlarını, işçi potansiyelini anlatan CD hazırladık ve gönderdik. Bunun yanı sıra bizzat görüştüğümüz ve gelip Kandıra’yı gören, bilgi alan yatırımcılar da oldu. Tüm bu görüşmelerimiz olumluydu. Ayrıca adayımız Sn. İsmail Yaşa’nın eğitimci olmasının da etkisi ile ilçemizde hemen bir eğitim seferberliği başlatacağız. Hedefimiz Kandıra’da üniversiteyi kazanma oranını yükseltmek. Bunun için eğitimin kalitesinin merkez ve köylerde yükseltilmesi amacı ile bir acil eylem planı ortaya koyacak ve bunu seçimlerden hemen sonraki ilk eğitim dönemine yetiştireceğiz. Yine köylerimize dönük ürün geliştirme ve çeşitlendirme çalışmaları konusunda hazırlıklarımız var. Bir örnek vereyim şu an Kandıra toprağının Kanola ürünü için son derece uygun olduğunu tespit ettik. Bu ürün gelecekte benzinin yerini alacak yakıtın hammaddesi ve her yerde yetişmiyor. Bu gün bile alıcısı ve pazarı hazır. Üstelik yaklaşık olarak buğdaydan 3 kat, mısırdan 5 kat fazla kazandırıyor. Köylümüzün zenginleşmesi için bu tür çeşitliliklere ihtiyaç var ve köylümüzün zenginleşmesi demek nüfusunun 3’te 2’si köylerde yaşayan Kandıra’nın kalkınması demektir.

 

KÜLTÜR MERKEZİ ŞART

Ayrıca Kandıra’nın acil ihtiyaçları var, bunların derhal yapılması gerekiyor. Örneğin fonksiyonlu kültür merkezine ihtiyacı var. Bir yandan işsizlik sorununa çözüm bulurken diğer yandan gençlerimizin sosyal hayatlarını geliştirme olanaklarını sağlamamız lazım. İlk etapta bu amaçla yeni bir kapalı spor salonu yapacağız. Bu salon çok fonksiyonlu olacak. Burada sadece spor yapılmayacak, aynı zamanda gençlerin bir sosyal hayat merkezi, bir kültür merkezi olacak.

 

Peki Kandıra’daki üniversite Öğrencileri için ne düşünüyorsunuz?

Kandıra’yı üniversiteli geçlerimizin gittiklerinde unutamayacakları ve her yerde, her zaman anlatacakları bir eğitim merkezi haline getireceğiz. En büyük hedeflerimizden biri de Kandıra’mıza artık 4 yıllık bir fakülteyi getirmek ve mevcut meslek yüksek okuluna yeni bölümler eklemek olacaktır. Alt yapı ile ilgili planlarımızda hazırdır. Ayrıca Akçakayran ve Tekkelinin mutlaka yeniden değerlendirilmesi ve bu konuda bir çözüm bulunması gerektiğine inanıyoruz. Turizm konusunda çok iddialı bir projemiz var. Ancak bunu ilerleyen zamanlarda açıklayacağız. Şu kadarını söyleyeyim bu proje gerçekleştiğinde Kandıra 5 yıldızlı ve 150–200 gencimize iş imkanı sağlayan bir tesise kavuşacaktır. Bunun gerekli incelemeleri halen devam ediyor, o yüzden daha fazla detay veremiyorum.

 

MHP Belediye Başkanı adayınız hakkında neler düşünüyorsunuz?

Biz İsmail Yaşa’yı belirlerken bazı kriterleri göz önünde bulundurduk ve adayımızın bize en uygun aday olduğu konusunda tüm teşkilatın ortak kararı ile kendisini belirledik. Neydi bu kriterlerimiz: Öncelikle kendisi Kandıra’nın çocuğu… Buranın ekmeğiyle, buranın kültürüyle, buranın sorunlarıyla büyümüş bir insan. Kandıra’nın neye ihtiyacı olduğun, Kandıralının ne istediğini bilen bir insan. Eğitimci, yüksek öğrenim görmüş, kültürlü, ne söylediğini bilen bir insan. Halka yakın, halkın içinden biri. Kandıra’yı temsil edebilecek ve örnek alınabilecek bir kişi. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin belirttiği gibi iki kritere de uyan bir karaktere sahip. Neler bunlar? Asla yolsuzluğa, hileye, hurdaya bulaşmamış temiz biri,  bölücü duygular ve niyetler taşımayan biri. Bayrağına, vatanına, milletine saygılı ve sevgi ile bağlı biri. Milliyetçi muhafazakar çizgisini ömrü boyunca hiç bozmamış, bunun yanı sıra doğduğu yerleri asla unutmamış, alçak gönüllü, mütevazi bir kişilik. Ve bizce en önemlisi yıllarca çeşitli okullarda ve dershanelerde yöneticilik yapma tecrübesinin olması, İnancımız O dur ki eğer hocamız seçilir ise Kandıra’lı herkese eşit hizmetin ve herkese eşit yaklaşmanın ne kadar güzel bir şey olduğunu anlatacaktır. O kapı oy versin vermesin herkese, siyasi görüşü ne olursa olsun sonuna kadar açık olacak. Bunu herkes görecek.

 

Şuan ki Belediye ve çalışmaları hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Biz bu seçimlerde adayımızın da isteği doğrultusunda bir prensip kararı aldık. Mümkün olduğunca eleştirmekten daha çok halkımıza kendi projelerimizi anlatacağız. Yani ne yapıldığını veya yapılmadığını değil, biz ne yapacağımızı anlatacağız. Bu seçimlerde hiçbir MHP yöneticisinden diğer adayların kişiliklerini eleştiren, suçlayan tek kelime duymayacaksınız. Biz önce kendimizi anlatacağız. Halk o değerlendirmeleri zaten sandığa gitmeden önce yapacaktır. Biz başka adayları karalayarak değil, yapacaklarımız ile seçimi kazanmak istiyoruz. Bir örnek vermek gerekirse halkımıza büyük hizmet diye sunulan Akçakoca kültür merkezinin halini gören gözlere ayrıca bir şey söylemeye gerek var mı? Kandıra halkı neyin ne olduğunu zaten biliyor. Kandıralı kimin ne olduğunu da biliyor. Kimin neyi yapabilecek kapasitede olduğunu da biliyor. Kandıralı siyaseti de siyasetçiyi de bilen bir halktır. Kandıralıya bir şeyi anlatmanıza gerek yok. Çünkü Kandıralı zekidir. Türkiye’de Başbakan, Bakan çıkarabilen kaç tane ilçe var? Kimse Kandıralıya siyaset öğretemez, Kandıralı zaten siyasetçi doğar. Bizim bu zeki insanlardan tek isteğimiz var, seçim sürecinde projelere baksınlar, yapılanlara baksınlar, yapılacaklara baksınlar ve kendilerine en yakın, en samimi adaya oy versinler.

 

Son olarak söylemek istedikleriniz var mı?  

Biz MHP teşkilatı olarak adayımızı daha seçimlere 7 ay varken ittifakla seçtik. Öteki partiler aday belirlemek için birbirleri ile kavga ederken biz bu kervanı yola çıkardık. Dürüst, ilkeli bir aday ile seviyeli bir siyaset yapacağımızı buradan ilan ediyorum. Bizi kimin ne söylediği, arkamızdan kimin ne konuştuğu değil: bizim ne yapacağımız neyi hedeflediğimiz ilgilendiriyor. Projelerimiz hazır, bunların alt yapıları ve kaynakları da hazır. Ayrıca çok büyük sürprizlerimiz var. Kandıra bu sürprizlere hazır olsun. Şimdilik şu kadarını söyleyeyim hem AKP’den, hem de CHP ve DYP’den ve üstelik bu partilerde yöneticilik yapan ve yapmış olan bazı isimlerle konuşuldu ve adaylıkları da netleştirildi. Kandıra halkı bizi dikkatle izlesin.

 



       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑