Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kandıra’da vatandaşın hak kaybı olmayacak

Kandıra duble yolu inşaatının hızlanması amacı ile alınan acele kamulaştırma kararı karşısında 17 köyde hak sahibi olan vatandaşlar büyük endişe yaşadı. Bölge Müdürü Turgay Çolak, Kandıra’da vatandaşın hak kaybı olmayacak

26 Mart 2021 Saat: 00:14
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.787 kez okunmuştur

Kandıra’da vatandaşın hak kaybı olmayacak
Kandıra’da vatandaşın hak kaybı olmayacak

İzmit- Kandıra arasında yaklaşık 40 kilometre uzunluğunda olan ve inşaatı geçtiğimiz yıl başlayan Kandıra Yolu çalışmalarının hızlanması için acele kamulaştırma kararı çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile alınan karar Resmi Gazetede yayımlandı. Kararın ardından bölgedeki vatandaşlar hak kaybına uğrayacakları kaygısına karşı Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak önemli açıklamalarda bulundu.

17 KÖYDE KAMULAŞTIRMA

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre; İzmit Çayırköy, Ş.Çayırköy, Yassıbağ, Çubuklu Bala, Çubuklu Osmaniye, Kısalar ve Sarışeyh mahalleleri ile Kandıra Pirceler, Akçakese, Kocakaymaz, Topluca, Kırkarmut, Dalca, Yusufça, Çakırcaali, Süllü ve Akdurak mahallelerinden projeye denk gelen yerler acele kamulaştırılacak. Bölgedeki vatandaşlar karar ile hak kaybına uğrayacakları endişesi yaşadı.

KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK

Vatandaşların endişelerine karşı açıklama yapan Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak, İzmit ve Kandıra’da 17 köyden geçecek olan Kandıra yolu ile ilgili kamulaştırma kararını en ayrıntılı şekli ile anlattı. 17 köyde yaşayan vatandaşların hak kaybına olmayacağını söyleyen Çolak, “Duble yol çalışmasında yaşanan gecikmelerin ortadan kalkması için acele kamulaştırma kararı alındı. Karar vatandaşların aleyhine olan bir karar değil.

VATANDAŞ İTİRAZ EDEBİLİR

Bilirkişi ve mahkeme kararı ile belirlenen bedel üzerinden vatandaşa ödeme yapılacak. Vatandaş mahkeme kararına itiraz etme hakkına sahip. Vatandaşın itirazı üst mahkeme tarafından haklı bulunursa biz belirlenen yeni miktarı vatandaşa ödeyeceğiz. Burada sadece biz bir ay içinde araziye girme hakkı buluyoruz. Bizim inşaat çalışmasını hızlandırmamızın önü açıldı. Vatandaşın hak kaybı olmayacak” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑