Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Kocaeli

Kandıra’da turna balığı tutma yarışması yapılacak

KAMADER tarafından bu yıl yedincisi düzenlenecek olan Turna Balığı Tutma Yarışması 10-11 Mayıs tarihlerinde Kandıra Kaymaz Köyü Ütük Gölet’inde gerçekleştirilecek.

9 Mayıs 2014 Saat: 17:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 19.580 kez okunmuştur

Kandıra’da turna balığı tutma yarışması yapılacak
Kandıra’da turna balığı tutma yarışması yapılacak
Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği'nin (KAMADER), yaz sezonu etkinlikleri çerçevesinde düzenleyeceği “Geleneksel 7. Ulusal Turna Balığı Tutma Yarışması” 10-11 Mayıs tarihlerinde Ütük Gölet’inde gerçekleşecek. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın izni, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Kandıra Belediyesi ve Kocaeli Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası işbirliği ile düzenlenecek olan yarışmada ülke genelinden yarışmacılar katılacak. Yarışmanın jüri üyeleri, Türkiye genelinde tanınan, alanında isim yapmış usta balıkçılardan oluşacak.
ÖDÜL VERİLECEK En büyük ve en çok turna balığı ile en büyük ve en çok tatlı su levreği olmak üzere dört dalda yapılacak olan yarışma 06.00’da başlayacak, 12.00'de sona erecek. Ayrıca organizasyon kapsamında, "Doğa ve İnsan" konulu fotoğraf yarışması da düzenlenecek. Balık tutma yarışmasında dereceye girenlere plaket, sertifika ve olta takımından oluşan ödüller verilecek.
YÖRESEL OYUNLAR KAMADER Başkanı Engin Uztürk, “Cumartesi günü yarışmacıların tanışması, kaynaşması ve sürdürülebilir amatör olta balıkçılığının özendirilmesi ile turna avı tekniklerinin yer alacağı sohbetler edilecektir. Ayrıca halat çekme, çuval yarışı, yumurta yarışı, elma yeme yarışması, yoğurt yeme yarışması gibi yöresel oyunlar, bağlama, klarnet dinletisi ve müzikli eğlence ile işin şenlik tarafını yansıtmayı düşünüyoruz. Doğa ve çevreyi seven herkesi, aileleriyle birlikte yarışmaya davet ediyoruz” dedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑