Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Kültür

Kandıra’da Turizm Haftası coşkuyla kutlandı

Kandıra kaymakamlığı tarafından organize edilen turizm haftası kutlamalarında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Coşkuyla kutlanan programda Anadolu Teknik Lisesi’nin okul bahçesine 10 adet ıhlamur fidanı dikildi

21 Nisan 2014 Saat: 16:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.931 kez okunmuştur

Kandıra’da Turizm Haftası coşkuyla kutlandı
Kandıra’da Turizm Haftası coşkuyla kutlandı

Kandıra Kaymakamlığı tarafından organize edilen turizm haftası, Anadolu Teknik Lisesi METEM Spor Salonu’nda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Programa Kandıra Garnizon Komutanı Murat Yaygın, Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan, Belediye Başkanı Ünal Köken, İlçe Jandarma Komutanı İlker Emirze, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Ali Çalışkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız, İlçe Müftüsü Burhan Bilgin, Kandıra Turizm Derneği Başkanı Murat Güneş, Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şube Başkanı Mevlüt Akdeniz, kurum idarecileri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
TEMİZ BİR GELECEK BIRAKACAĞIZ Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kandıra Anadolu Teknik Lisesi Müdürü Kemal Atış yaptı. Ardından söz alan Belediye Başkanı Ünal Köken Kandıra turizmini değerlendirdi ve turizm ile ilgili çalışmalarına hız vereceklerini ifade etti. Kocaeli’nde doğası ve denizi ile en temiz kalan bölgenin Kandıra olduğunu belirten Köken, ilçenin taş yığını olmasına izin vermeyeceğini kaydetti. Köken, “Gençlerimize, çocuklarımıza temiz bir gelecek bırakmak için çalışacağız” diye konuştu.
TURİZMLE BELEDİYE İLGİLENECEK Daha sonra söz alan Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan ise, Büyükşehir ve Kandıra Belediyesi’nin turizm için yapmış oldukları hizmetlerden bahsetti. Kaymakamlık tarafından yürütülen turizm birliğinin ise büyükşehir yasasıyla belediyeye devredildiğini hatırlatan Erdoğan, bu zamana kadar yapmış oldukları hizmetlere belediyenin devam edeceğini ifade etti. Erdoğan, Kandıra’nın bütün değerlerini tespit edip çalışmalar yürüteceklerinin de altını çizdi.
EĞLENCELİ DAKİKALAR Yapılan konuşmaların ardından Kandıra Musiki Derneği’nin konseri izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı. Daha sonra ATL METEM öğrencisi Kaan İmat, kemençe ile “Kandıra” adlı türküsünü seslendirdi. Ardından yine okul öğrencilerinden Mert Koç’un org eşliğinde çaldığı ve Kübra Demir’in seslendirdiği göçmen kızı salonda duygusal bir hava estirdi. Kefken Şehit Oğuz Kır Ortaokulu Halk Oyunları ekibinin Artvin Yöresi halk oyunları gösterisi ise salondan büyük bir coşkuyla izlendi.
USTA ÖĞRETİCİLER BELGE ALDI Gösterilerin ardından usta öğreticilik belge töreni düzenlendi. Usta öğreticilik belgeleri almaya hak kazanan Zeynep Ekrem, Adem Ekşi, Ali Yıldız, Emine Koçak, Türkan Balaban ve Alparslan Ateş’e Kaymakam Oktay Erdoğan, Selman Alkandurur, Aslı Erel, Meriç Çakar ve Veli Deniz’e Garnizon Komutanı Murat Yaygın, Semih Gülsün, Gökhan Taşdemir, Şaban Yılmaz ve Kemal Altınay’a ise Belediye Başkanı Ünal Köken tarafından belgeleri takdim edildi.
AĞAÇ DİKİLDİ Programın ardından Anadolu Teknik Lisesi’nin okul bahçesine TEMA Vakfı tarafından temin edilen 10 adet ıhlamur fidanı dikildi. Son olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın konseri dinlendi ve öğle yemeği ikramının ardından katılımcılara çeşitli hediyeler verilerek program sonlandırıldı.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑