Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Kültür

Kandıra’da tiyatro yeniden canlanıyor

Kocaeli Tiyatrolar Çevresi, Kandıra'da tiyatronun yenide

10 Temmuz 2012 Saat: 18:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 11.124 kez okunmuştur

Kandıra’da tiyatro yeniden canlanıyor
Kandıra’da tiyatro yeniden canlanıyor
KOTİÇ'in İzmit'te gerçekleşen üçüncü toplantısında iki haftalık periyotlarda gerçekleşen toplantılarda sonraki üç toplantının nerelerde yapılacağı da kararlaştırılmış, 4 Ağustos'a denk gelen 6'ncı toplantı için yakın tarihte tiyatro topluluğu olan ancak sel sonrası üretim anlamında faal olamayan Kandıra'da karar kılınmış, toplantının organizasyonunu KOTİÇ üyelerinden Gebze BİLKAR üstlenmişti. Söz konusu toplantı ve çalışma için Kenan Sert başkanlığındaki Gebze Kandıralılar Derneği ile işbirliği yapan BİLKAR ön temaslar sonrası geçtiğimiz Perşembe günü Kandıra'da bir dizi temasta bulundu. 3 kişilik ziyaret heyetinde Gebze Kandıralılar Derneği Başkanı Kenan Sert ve eski başkan Sedat Durmuş ile BİLKAR Tiyatro Topluluğu yardımcı oyuncularından gazeteci Aktan Uslu yer aldı.
PROTOKOL İLE GÖRÜŞTÜ Heyet Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, Kandıra Kent Konseyi Başkanı İlhan Tezkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız, İl Genel Meclis üyesi İsmail Akalın, Halk Eğitim Merkez Müdürü İsmail Birdane, Kandıra Devlet Hastanesi Müdürü Orhan Can, Kandıra Musiki ve Tiyatro Derneği Başkanı ve Kandıra Belediye Meclisi üyesi Rüştü Uygur, Kandıra Batı FM'in sahibi Kadir Doğan, aynı zamanda Akdurak Mahallesi Muhtarlığı yapan gazeteci Cüneyt Özcan ile görüştü.
DESTEK SÖZÜ Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, 4 Ağustos Cumartesi günü saat 16.00'da Kandıra'da gerçekleşecek toplantı için KOTİÇ'e Belediye Meclis Salonu'nu tahsis etti. Üç kişilik heyeti beraberlerinde kendilerine eşlik eden Kandıra Kent Konseyi Başkanı İlhan Tezkan ile birlikte ağırlayan Kan ilçedeki Turan Güneş Kültür Merkezi'nin 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde, evrensel tiyatro geleneğine uygun şekilde herhangi bir topluluğun ücretsiz oyun sahnelemesi durumunda, ücretsiz tahsis edebileceklerini dile getirdi.
KANDIRALILAR’DAN OLUŞACAK TOPLULUK Kandıra Halk Eğitim Merkez Müdürü İsmail Birdane, kurumlarının kültür sanata yönelik faaliyetlerinin de olduğunu belirtip bu bağlamda Kandıralılar'dan oluşacak bir tiyatro topluluğuna gerek prova için mekan temin edebileceklerini söyledi. Kandıra Belediye Meclis üyesi olan Kandıra Musiki ve Tiyatro Derneği Başkanı Rüştü Uygur ise ilçede yeniden topluluk kurulması için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini dile getirdi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑