Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Kültür

Kandıra’da sanatın var olduğunu göstereceğiz

Bir süredir faaliyetlerine ara veren Kandıra Musiki ve Tiyatro Derneği’nin 1 Ocak’tan itibaren çalışmalarına aktif bir şekilde başlayacağını söyleyen Dernek Başkanı Rüştü Uygur, “Kandıra’da sanatın var olduğunu göstereceğiz

29 Aralık 2015 Saat: 15:45
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.284 kez okunmuştur

Kandıra’da sanatın var olduğunu göstereceğiz
Kandıra’da sanatın var olduğunu göstereceğiz

AK Parti Kocaeli eski belediye meclis üyesi Rüştü Uygur’un başkanlığını yaptığı Kandıra Musiki  ve Tiyatro Derneği, yaklaşık 4 yıl önce kurumlardan yeterli desteği alamadığı için faaliyetlerine ara vermişti. Sanata ve kültüre ayrı bir değer veren Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’in derneğe yeni bir bina vermesi ile birlikte Kandıra Musiki  ve Tiyatro Derneği yeniden faaliyetlerine başlamaya hazırlanıyor.

BAŞKAN KÖKEN’E TEŞEKKÜR ETTİ

Eski KOMEK binasında 1 Ocak’tan itibaren faaliyette olacaklarını açıklayan Rüştü Uygur, “Derneğimizin 4 yıllık bir süre duraklama döneminin ardından Kandıra Belediye Başkanımız Ünal Köken’in bize olan güveni ve inancıyla tahsis ettiği bir çalışma alanında faaliyetlerimize devam edeceğiz. Büromuzda gerekli olan malzemeleri temin ettikten sonra Allah nasip ederse 1 Ocak'tan itibaren ufkumuz açık bir şekilde Kandıra'nın kültür ve sanatına katkıda bulunmak amacıyla faaliyetimize başlayacağız. Müzik yapmak isteyen, enstrüman çalmak isteyen, tiyatro yapmak isteyen, sanata ve kültüre gönül veren arkadaşlarımızın hepsini derneğimize bekliyoruz. Zannediyorum 3-4 ayda bir konserlerimiz de devam edecek. Ben 2015 yılından çok mutlu bir şekilde ayrıldığım için Başkanımız Ünal Köken’e çok teşekkür ediyorum. Sanata ve kültüre verdiği değerden dolayı da ayrıca tebrik ediyorum” diye konuştu.

KANDIRALILARA ÜCRETSİZ TİYATRO OYUNU

Ayrıca 30 Aralık Çarşamba akşamı saat 20.00’de Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan tiyatro oyununa tüm Kandıra halkını davet eden Uygur, “Derneğimizin organize ettiği İspanyol bir yazarın yazdığı Rus yönetmen Varlam Nikoledza’nın yönettiği Çirkin adlı oyunumuza tüm Kandıra halkını davet ediyorum. Oynayan çocuklarımız İzmit’te yaşayan Kandıralılardır. Tek perdede oynanacak oyunda bizde 10 saniyelik bir görünme yapacağız. Oyunu izlerken herkesin kasıklarını tutarak güleceğini tahmin ediyorum. 90 dakika sürecek olan bu oyunla birlikte Kandıra’da sanatın var olduğunu göstereceğiz ve inanıyoruz ki insanlar bizim derneğimize daha fazla teveccüh gösterecekler. Oyunumuz Kandıralı olanlara bedava. Dışarıdan gelen izleyiciler için ücretli olacak. Kandıra’nın tüm idarecilerini, Kandıra Kaymakamlığı’nı ve personellerini, Kandıra Belediyesi’ni ve personellerini 30 Aralık Çarşamba akşamı saat 20.00’de Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan tiyatro oyunumuza davet ediyorum” dedi.  

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑