Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Kültür

Kandıra’da Panayır Sönük Geçti

Sabah saatlerinde başlayıp gece yarısına kadar süren Kandıra Kültür Sanat ve Yoğur Şenlikleri Tarım ve Hayvancılık Panayırına halkın katılım oranı çok düşüktü.

3 Ekim 2011 Saat: 00:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.660 kez okunmuştur

Kandıra’da Panayır Sönük Geçti
Kandıra’da Panayır Sönük Geçti
Kandıra'da geçtiğimiz yıllarda "Kandıra Kültür Sanat ve Yoğurt Şenlikleri" adıyla düzenlenmeye başlanan kutlamalara bu yıl tarım ve hayvancılık panayırı da eklendi. Prof. Dr. Turan Güneş Kültür Sitesi'nin yanındaki alanda düzenlenen ve 7'den 70'e her kesime hitap eden etkinlikler çok sönük geçti.
STANT KURULDU Panayırın birinci gününde etkinlikler sabah saatlerinde başladı. Üç gün sürecek olan panayır alanında; Kandıra'nın ünü il sınırlarını aşan ürünlerinin yer aldığı stantlar kuruldu. Panayırın açılış konuşmasını, stantları gezerek üreticilerle sohbet eden Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan yaptı. Kan, “Kültür, sanat, tarım ve hayvancılığa önem vermeliyiz” dedi.
EN İYİ ÜRETİCİLER Cengiz Kan'ın ardından yarışmalara geçildi. ‘En iyi buzağı` yarışmasında birinci Sepetçi Köyü'nden Mesut Akgün oldu. Kırkarmut Köyü'nden Kazım Zengin ‘en iyi gebe düve`, Sepetçi Köyü'nden Nuri Çelik de "en iyi inek" yarışmasında birinci oldu. ‘En iyi randımanlı fındık` yarışmasını ise 7 rakibini geride bırakan Kabaağaç Köyü`nden Metin Gürsoy oldu.
YOĞURT BİRİNCİSİ Artık gelenekselleşen yoğurt üreticileri yarışmasına da 10 kişi katıldı. Çok çekişmeli geçen oylama sonucunda Sadi Zeyran ‘en iyi yoğurt` ödülünü kazandı. Yarışmaların ardından vatandaşlara belediyenin hazırladığı keşkek ve helvalar ikram edildi. Oldukça keyifli bir gün geçirenKandıralılar`ın panayırında çocukların mutlu zaman geçirmesi için de çalışma yapıldı.
ÇOCUKLARA ÖZEL Çocuklar şişme oyun gruplarında ve zıp zıpta gönüllerince vakit geçirdi. Çocukları için gün boyu yüz boyama etkinliği sürdürüldü. İbiş, palyaço, Arap Bacı, Nasrettin Hoca, Hacivat-Karagöz, sihirbaz ve ateşbazın gösterileriyle çocuklar eğlencenin doruğuna ulaştı. Halat çekme ve çuval yarışmasında da büyük çekişme yaşandı.
SALON BONBOŞTU Şenliklerin akşam etkinliklerinde ise Turan Güneş Kültür Sitesi'nde Amir Ateş konseri gerçekleşti. salonun boş olması Amir Ateş`i ve diğer sanatçıları üzdü. ilk olarak sahneye Taner Bülbül çıktı. Ardından Amir Ateş bestelerinden birkaçını seslendirdi ve dinleyenleri bir kez daha kendine hayran bıraktı. Amir Ateş'in sonrasında Nihal Arda, son olarak da Alaattin Pakyüz sahneye yer aldı. Cengiz Kan program sonrası yaptığı konuşmasında, bestekar Amir Ateş`in Kandıralı olmasından gurur duyduğunu ifade etti, Amir Ateş`e ve sanatçılara teşekkürlerini iletip çeşitli hediyeler taktim etti.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑