Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıra'da muhteşem festival

Kandıra Belediyesi 9. Kültür ve Sanat Festivali, yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla önceki akşam başladı. Festivalin ilk gününde, Kandıra bezi, giyim ve 100 yıllık Kandı...

11 Mayıs 2009 Saat: 02:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.900 kez okunmuştur

Kandıra'da muhteşem festival
Kandıra'da muhteşem festival

 

      

Kandıra Belediyesi 9. Kültür ve Sanat Festivali, yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla önceki akşam başladı. Festivalin ilk gününde, Kandıra bezi, giyim ve 100 yıllık Kandıra fotoğraflarından oluşan sergiler açılırken, ünlü popcu Kutsi verdiği konser ile Kandıralıları coşturdu

      

KANDIRA Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kandıra 9. Kültür ve Sanat Festivali, birbirinden muhteşem etkinliklerle önceki akşam başladı. Festivalin ilk gününde saat 18.00 sıralarında ilçe protokolü, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar, Kandıra Belediyesi önünden, gösterilerin yapılacağı Namazgah alanına bando eşliğinde yürüdü.

   

Bu yıl belediye olmanın 140. yılını kutlayan Kandıra'nın eski ve yeni belediye başkanları ile hayatta olmayan belediye başkanlarının yakınlarına plaket verildi.

Yürüyüşe Kandıra Kaymakamı Hamza Erkal, Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi, Hikmet Erenkaya, CHP İl Başkanı Sefa Sirmen, CHP MYK üyesi ve Zonguldak Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Bartın Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Uzuntarla Belediye Başkanı Ömer Hazer, CHP İl Sekreteri Rıdvan Alkan, CHP eski İl başkanı Necati Çakır, Kandıra CHP İlçe Başkanı Muzaffer Yağız, Merkez İlçe Başkanı Necdet Çetinak, DYP İl Başkanı Ercüment Şahin'in de aralarında bulundu çok sayıda siyasi parti temsilcisi katıldı.

  

Gurur Tablosu

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından festivalin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mustafa Öğren göreve geldiği günden bugüne kadar yaptığı hizmetleri anlattı. Sınırlıda olsa öz kaynaklarını tasarruflu ve akılcı bir şekilde kullanarak önemli hizmetler yapmayı başardıklarını kaydeden Öğren, ""2004 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlandık. Ben ve iki meclis üyemiz aynı zamanda Büyükşehir Meclis üyesi olarak görev aldık. İlçemize düşen payların yakın takipçisi olarak bir çok proje sunduk. Projelerin bir kısmının gerçekleşmesini sağladık. Gurur tablomuzun diğer yüzünde ise açık, dürüst ve şaibesiz bir belediye yazılı. Hiç bir zaman siyasi parti ayırımı yapmadık. Herkese eşit davrandık. Yaptığımız hizmetler ve sosyal belediyecilik anlayışı ile Kandıra'mızın vizyonunu güçlendirdik"" şeklinde konuştu.

  

Selvi Ve Sirmen Övdü

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi, Türkiye'de hizmet ve sosyal belediyecilik anlayışının CHP ile başladığını, bu nedenle, bu misyonu temsil eden Mustafa Öğren'in başarılı hizmetlere imza attığını vurguladı. Selvi, ""Öğren'le gurur duyuyoruz. Böylesi çalışkan ve dürüst bir başkana sahip olduğu için Kandıralılar da çok şanslı"" dedi. CHP İl Başkanı Sefa Sirmen ise Öğren tarafından yapılan hizmetlerle ilçenin kaderinin değişmeye başladığını, dürüst ilkeli ve sosyal belediyecilik halkın takdirini kazandığını ifade etti.

  

Sergiler Açıldı

Festivalin ilk gününde, Kandıra bezi, giyim ve 100 yıllık Kandıra fotoğraflarından oluşan sergiler CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya, kaymakam Hamza Erkal, CHP İl Başkanı Sefa Sirmen ve Belediye Başkanı Mustafa öğren tarafından açıldı.

Ustalar tarafından çekilen keten helvalar ise adeta kapışıldı. KOÜ Kandıra Meslek Yüksek Okulu Tekstil Bölümü öğrencilerinin diktiği kıyafetlerden oluşan defile ise festivale ayrı bir renk kattı.

  

Belediye Başkanlarına Plaket

Festivalde Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren, belediye olmanın 140. yılını kutlamaları nedeniyle eski belediye başkanlarına ve hayatta olmayanların yakınlarına plaket verdi. Öğren ve CHP Kandıra ilçe Başkanı Muzaffer Yağız, ilk belediye başkanı olan Hacı Mustafa Uygur'un plaketini, torunun oğlu Rüştü Uygur'a birlikte verdiler. Kandıra eski belediye başkanı ve şu anda DP il başkanı olan Ercüment Şahin'in plaketini ise CHP il Başkanı Sefa Sirmen verdi. Plaketleri verilen eski Belediye başkanları ve yakınları daha sonra hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

   

Yoğurt Yarışması

Yoğurt üreticilerini özendirmek için düzenlenen yoğurt yarıyşması, bu yıl da yine çekişmeli geçti. 50 üreticinin katıldığı yarışmada başkanlığını Ziraat Odası Başkanı Şinasi Turoğlu'nun yaptığı jüri, Çakırcaali Köyü'nden Cemile Avcı'yı birinci, Kabaağaç Köyü Muhtarı Mustafa Bayram Çelik'i ikinci, Kandıra merkezden Merve İlter'i ise üçüncü seçti. Dereceye giren üreticilere yoğurt bakracı hediye edildi.

   

Kutsi Büyüledi

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise kutlama alanını tıklım tıklım dolduran binlerce kişi, ünlü pop sanatçısı Kutsi'nin söylediği birbirinden güzel şarkılar eşliğinde coştu. Kandıra yoğurdunu çok beğendiğini ifade eden Kutsi'ye Belediye Başkanı Öğren, sahneye çıkarak kendi elleriyle yoğurt yedirdi. Öğren, daha sonra Kutsi'ye, Kandıra keten bezinden yapılmış, özel işlemeli ve üzerinde ""Kutsi"" yazan bir havlu hediye etti.

 



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑