Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Sağlık

Kandıra’da korkutan artış! İlçe ilçe vaka oranları belli oldu

100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayılarına göre Kocaeli’de bazı ilçelerde vaka oranları azalmaya devam ederken bazı ilçelerde ise artarak devam etti. Tabloya göre vaka oranı en çok yükselen ilçe Kandıra oldu

13 Haziran 2021 Saat: 07:08
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.437 kez okunmuştur

Kandıra’da korkutan artış! İlçe ilçe vaka oranları belli oldu
Kandıra’da korkutan artış! İlçe ilçe vaka oranları belli oldu

KOCAELİ İl Sağlık Müdürlüğünün açıkladığı verilere göre, Kocaeli genelindeki vaka oranları haftalık olarak 100 binde ortalama 60,7’ye kadar düştü. Genel anlamda bir düşüşün yaşandığı ilimizde vaka sayılarının arttığı ilçeler de bulunuyor. 3-9 Haziran arasında gerçekleşen vakaların açıkladığı tabloya göre, Darıca, Dilovası ve Kandıra’da artış var.

KANDIRA HIZLA ARTIYOR

Uzun süredir vaka tablosunda en az vakanın çıktığı ilçelerden biri olan Kandıra’da vaka sayısı hızla artıyor. Müdürlüğün açıkladığı tabloya göre vaka oranları yükselen Kandıra’da korona olan kişi sayısı 100 binde ortalama 78,4.

EN DÜŞÜK GÖLCÜK

İzmit’te ise durum daha da iyi. Vakaların düşme eğilimi gösterdiği İzmit’teki vaka oranları ise 100 binde ortalama 47,3’e düştü. Bununla birlikte, ilçeler arasında en yüksek vaka oranı 100 binde 92,2 ile Darıca, en düşük vaka oranı ise 31,7 ile Gölcük oldu.

Daha önce en az vaka veren ilçeler arasında olan Kandıra’da ise ciddi bir artış gözüküyor. Kandıra’da haftada 41 kişi koronavirüse yakalanıyor.

İlçe ilçe haftalık vaka sayıları ise şöyle;

Başiskele: 36

Çayırova: 83

Darıca: 198

Derince: 107

Dilovası: 39

Gebze: 277

Gölcük: 54

İzmit: 173

Kandıra: 41

Karamürsel: 21

Kartepe: 68

Körfez: 116

Aşılamaya yeni meslek grupları dahil edildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 4 yeni meslek grubunun daha aşılama takvimine dahil edildiğini açıkladı. Buna göre, kafe ve restoran çalışanları, berber ve kuaförler, avukatlar ve son olarak şehir içi ve şehirlerarası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafı da aşı programına dahil edildi

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla 4 yeni meslek grubunun da aşılama takvimine dahil edildiğini açıkladı. Bakan Koca, aşı programına ilk olarak, gıda üretim ve dağıtım sektörü ile kafe, lokanta ve restoran çalışanlarının dahil edileceğini açıklamıştı. 

YENİ BİR GRUP DAHA

Bakan Koca daha sonra aşı kapsamına avukatlar, berber ve kuaförlerin de alındığını duyurmuştu. Koca, son yaptığı açıklama ile aşılama programına şehir içi ve şehirlerarası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafının da dahil olduğunu duyurdu.

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Koronavirüs aşı randevusu 8 aşamada yapılıyor. Sırası gelen gruplar başvurabiliyor. Aşı durumu e-Nabız uygulamasından veya kısa mesaj yoluyla öğrenilebiliyor. SMS yolu ile öğrenmek isteyenler 2023’e ASI yazıp boşluk bırakıp kimlik numarasını yazıp tekrar boşluk bırakıp kimlik seri numarasının son 4 hanesini yazarak gönderiyor.

E-NABIZ VE MHRS

Aşı durumu sorgulaması sonucu aşı yapılacak grupta yer alınıyorsa randevu için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden tarih ve saat seçilerek randevu oluşturulabiliyor. Randevu sonrası kısa mesaj ile bilgilendirme yapılıyor. Ayrıca randevu bilgileri e-Nabız ve MHRS uygulamalarında da görünüyor.

Koca’dan randevunuzu aksatmayın uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech aşı flakonunda bulunan 6 doz aşının, 6 saat içerisinde kullanılmadığı takdirde israf olduğunu belirterek, "Randevunuzu aksatmayın" uyarısında bulundu

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada, her BioNTech aşı flakonunda 6 kişilik, yani 6 doz aşı bulunduğunu söyledi. Flakon açılıp sulandırıldıktan sonra bu 6 doz aşının 6 saat içinde kullanılması gerektiğinin altını çizen Koca, 6 saat içinde kullanılmayan dozların daha sonra kullanılamayacağını, israf olacağını söyledi. Koca, "Aşı kıymetli, temini kolay değil. Randevunuzu aksatmayın" uyarısında bulundu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑