Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra’da İlk Meclis

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, yeni meclis üyeleri ile birlikte ilk meclis toplantısını önceki gün gerçekleştirdi. Belediye meclis salonunda düzenlenen toplantıya AK Parti, MHP ve İYİ Parti meclis üyeleri tam katılım sağladı.

9 Nisan 2019 Saat: 18:31
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.305 kez okunmuştur

Kandıra’da İlk Meclis
Kandıra’da İlk Meclis

7 gündem maddesinin bulunduğu nisan ayı oturumu saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından 2018 yılı yönetim komisyon raporu sunuldu. Birinci gündem maddesi,  Kandıra Belediye Meclis Başkanlığı’na sunulan belediye meclis çalışma yönetimin 19. maddesi gereğince meclis mahalli idari seçimlerinden sonra ilk toplantısında üyeleri arasından seçim yapıldı. Gizli oyla meclis 1. ve 2. başkanvekili olarak 2 yıl görev yapmak üzere Hamza Biçer ve İrfan Kurt önerildi. Birinci meclis başkanvekilliğine İrfan Kurt seçilirken, ikinci meclis başkanvekilliğine Hamza Biçer seçildi.

KOMİSYONLAR BELİRLENDİ
İkinci gündem maddesi olan kâtip üyelikleri seçiminde ise Murat Tonguç ve Zeynep Morgül asil seçilirken, Mustafa Kurt ve Merve Korkmaz yedek üye seçildi. Üçüncü gündem maddesinde meclis üyeleri İsmail Akalın ve Ömer Bayraktar’ın önerileri ile İsmail Aysu ve Selahattin Okan encümen üyesi seçildi. Dördüncü gündem maddesinde İhtisas Komisyonları adı altında (İmar Komisyonu, Tarım Komisyonu, Plan Bütçe komisyonu, Türlü İşler Komisyonu) seçimleri yapıldı. İmar Komisyonu seçimlerinde 1 yıl süreyle 5’er kişi görev yapmak üzere İsmail Akalın (26), Mustafa Kurt (25), İrfan Kurt (23), Ertuğrul Özcan (26), Gürkan Çakır (17) imar komisyonuna seçildi.


 5 YIL TEMSİL EDECEKLER
Plan Bütçe Komisyonu üyeleri yine meclis üyeleri İsmail Akalın ve Ömer Bayraktar’ın önerileri ile Hamza Biçer, Nazmiye Ceylan, Sertan Kulaç, İsmet Gürler ve Mustafa Türk oy birliği ile kabul edildi. Altıncı gündem maddesi Türlü İşler Komisyonu’na Ömer Bayraktar (26), Zeynep Morgül (26), Merve Korkmaz (26), Beyhan Şen (26), Birten Kaya (22), Sinan Yolcu (4) oy aldı. Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna Murat Tonguç, Hayri Çelik, Bayram Küçükyılmaz, Fahri Buruş, Sinan Yolcu oy çokluğu ile kabul edildi. Beşinci gündem maddesi; Marmara Beldeler Birliği’ne belediyeyi 5 yıl temsil etmek üzere 1 asil ve 1 yedek üyenin açık oyla seçilmesi kararı üzerine İsmail Aysu (19) asil üye ve Hamza Biçer (17) yedek üye olarak seçildi.

GENÇLİK MERKEZİ TAMAMLANDI
Oylamaların ardından konuşma yapan İrfan Kurt, 6. gündem maddesinde mali hizmetler müdürlüğünün faaliyet raporu görüşülmesi konusunda yaptığı açıklamada, “2019-2023 yıllarında Kocaeli ve Kandıra için hayırlı olmasını temenni ediyorum. 2018 yılı faaliyet raporlarına bakıldığında bütçe gelirleriyle ilgili vergi gelirlerinde bir artış olduğunu ilçe gelirlerinde bir azalma olduğunu ve bununda büyük ihtimal kiraların azalmasında kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. 2018 yılında belediyemiz gerek ihalelerde destek hizmetlerinin çalışmasında, yol hizmetlerinin karşılanmasında, park ve okul binalarının düzenlenmesinde gerçekte yapılan ama görülmeyen hizmetler. Kandıra Gençlik Merkezi tamamlandı. Yelkencioğlu Konağını 2018 yılında açmış olduk. Ağaçağıl Camii açıldı. 


KÜLTÜREL OLAYLARA YAKIN OLDUK
Sanayi esnafımızın camisinin yapımı ile ilgili bir takım faaliyetlerde bulunduk. İmarla ilgili yerlerde Büyükşehir ile birlikte köy yerleşik alanlarının belirlenmesi ve köy yerleşik alanlarında imar ile ilgili çalışmalar yapıldı. Orhan Mahallesi ile ilgili sorunumuzu çözdük. Sahillerimizle ilgili imar çalışmaları Kandıra’nın geleceğine yönelik düzenli yapılaşma ile ilgili önemli bir ihtiyaçtı. Düzenli ve planlı yapılaşmanın temellerini attık. Öğretmenler Günü, Gaziler Günü gibi özel günlerle ilgili kültürel olaylara hep yakın olduk. Temizlik faaliyetlerinde dışarıdan gelen vatandaşların doğayla ilgili yaşattıkları sorunları çözmeye çalıştık. Eksiklerimiz mutlaka vardır bunları tamamlamaya çalışacağız” dedi.
Yedinci madde, Kocaeli-Kandıra Kıyı Bandı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim için üye seçimi yapıldı. Selahattin Okan (25), Hayri Çelik (25), Murat Tonguç (24), Zeynep Morgül (25), Ömer Bayraktar (23), Mustafa Kurt (21), Bayram Küçükyılmaz (21), Nazmiye Ceylen (20), Sertan Kulaç (25), Merve Korkmaz (20), Ertuğrul Özcan (19), Beyhan Şen (21) oyları ile kabul edildi.


TAŞINMAZ MALLAR ARTTIRILSIN
İYİ Parti Meclis Üyesi Mustafa Türk, “Geçmiş dönem şu an konuşulduğu için biz sadece gelecek için temennide bulunabiliriz. Belediyemizin mülkiyeti olan taşınmaz mallar var bunların önümüzdeki yıllarda daha da arttırılarak devam etmesini istiyoruz. Kiralık araç sayısının azaltılmasını öz sermayemizle araç sayısının fazlalaştırılmasını istiyoruz. Projelerinizi önemsiyor ve destekliyoruz fakat Kandıra’nın payının çoğaltılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖNCEDEN GÖRÜŞÜLMÜŞ BİR DURUM GİBİ

Mustafa Gebeş “Öncelikle siz başta olmak üzere sizi ve seçilen meclis üyelerini tebrik ediyorum. Öncelikle bu seçimlerin Kandıra’ya hayırlı olmasını diliyorum. Söylemeyecektim ama söylemek istiyorum. Oylama sonuçta bir neticedir saygı duymak zorundayız. Komisyon üyeleri seçimi konusundaki seçiminizde sanki önceden görüşülmüş bir durum gibi hissettim. Bu benim şahsi kanaatimdir. Burada birlikte çalıştıktan sonra birbirimizi daha iyi tanıyacağız. Belki de bu görüşünüz değişecek. Bizlerde buraya bir şeyler katmaya geldik. Tecrübemizden, fikirlerimizden yardımcı olabilmek isterdim. Komisyonda görev alanlara başarılar dilerim.  Yardımcı olacağım konularda elimden geleni seve seve yapacağımı söylemek isterim.” dedi.


TASARRUFLA BÜYÜYEMEYİZ
Mustafa Türk’ün konuşmasına istinaden İrfan Kurt, “2018 yılında okunan faaliyet raporu bizi ilgilendirmiyor. Eksiklikler var biz bunları 26 kişilik grubumuzla tamamlamaya çalışacağız. Yanlışlık varsa yanlışları söylememiz lazım. Tasarruflarla ilgili konuda tabi ki tasarruf yapacağız ama hem tasarruf yapıp hem büyüyemeyiz. Gereğini gerektiği yerde harcama yapıp büyüme yapacağız. Araçlarla ilgili hususta da kiralamanın maliyeti bazen yüksek olabiliyor ya da bizim yararımıza oluyor. Bunu zaman gösterecek. Ortaya yapıcı olarak konulan her türlü eleştiriye açığız” ifadelerine yer verdi. Konuşmanın ardından 2018 yılı faaliyet raporunda oylama yapıldı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Mustafa Gebeş “Öncelikle siz başta olmak üzere sizi ve seçilen meclis üyelerini tebrik ediyorum. Öncelikle bu seçimlerin Kandıra’ya hayırlı olmasını diliyorum. Söylemeyecektim ama söylemek istiyorum. Oylama sonuçta bir neticedir saygı duymak zorundayız. Komisyon üyeleri seçimi konusundaki seçiminizde sanki önceden görüşülmüş bir durum gibi hissettim. Bu benim şahsi kanaatimdir. Burada birlikte çalıştıktan sonra birbirimizi daha iyi tanıyacağız. Belki de bu görüşlerim değişecek. Bizlerde buraya bir şeyler katmaya geldik. Tecrübemizden, fikirlerimizden yardımcı olabilmek isterdim. Komisyonda görev alanlara başarılar dilerim.  Yardımcı olacağım konularda elimden geleni seve seve yapacağımı söylemek isterim.” Dedi.


EN İYİ HESABI BEN YAPARIM
Belediye Başkanı Adnan Turan, Mustafa Türk’ün konuşmasına cevaben araç kiralama işi yapıyorum. Bu sektördeki bu işi iyi yapanlar arasındayım. Belediyemize kar ya da zararı olma konusunda en iyi hesapları yapabilecek düzeydeyim. Kiralamanın belediyeler anlamında daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Araçların kasko ve sigorta konuları ile alakalı farklı sıkıntılar çıkıyor. Her sigorta, aracın kaskosunu yapmıyor. İlerde doğacak bir kazadan dolayı tazminat bedellerinden dolayı belediye yükümlülük altına girecek. Kamu kurumlarının araç kiralamasının avantajlı olduğu açık bir şekilde ortada. Yine tabi istişareler yapacağız. 26 meclis üyesi ile birlikte Kandıra için en iyi şeyi en ekonomik koşullarda yapacağız. İlk meclisimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑