Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Kültür

Kandıra’da İçinde Turna Geçen Şiir, şarkı ve türkü gecesi

Bizkandırayız şiir Topluluğu Kandıra şiir aksamlarında İçinde Turna Geçen Şiir, şarkı ve türkü gecesinde bir araya geldi.

26 Şubat 2024 Saat: 08:17
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 623 kez okunmuştur

Kandıra’da İçinde Turna Geçen Şiir, şarkı ve türkü gecesi
Kandıra’da İçinde Turna Geçen Şiir, şarkı ve türkü gecesi

Topluluk üyesi sağlık çalışanı Derya Demirel’in çabalarıyla oluşturulan Grup Do Diyez seslendirdiği eserler ile katılımcılara unutulmayacak bir müzik ziyafeti çekti.

Bağlama da Doç. Dr. Çetin Yeşilli, Cura da Derya Demirel, Gitar da Atilla Demirbaş ve ritim saz da Emre Kavukçu’nun yer aldığı grup iki bölüm halinde seslendirdiği eserlerin arasında Turnaların genel yapısını, göç yollarında bıraktığı izleri, Japon edebiyatında Turna kuşunun yerini, Çin edebiyatında, Rus edebiyatında ve İslam öncesi ve sonrası Anadolu da ve Türk halk edebiyatında Turna kuşunun özelliklerini açıkladılar.

Topluluk sözcüsü Aygün Aynagöz Yelken sineması sahibi Teoman Yelkencioğlu’na teşekkür ederek başlayan programda Turna Kuşunun genel yapısı hakkında bilgi verdi. Turna kuşunun göç yollarında başlangıç noktası olan Japonya kültüründe Turna kuşuna ait efsaneyi anlattı. Topluluk üyelerinin okuduğu şiirler ve Müfide Ecevit’in Çin edebiyatında turna kuşunu anlatması sonrasında topluluk üyeleri şiirler okudu. Nursun Kural Rus edebiyatı ve kültüründe Turna kuşunu anlattı. Turna kuşu ile ilgili anısı olan Ahmet Kuşçu da basından geçen ilginç öyküyü anlatarak geceye ayrı bir renk kattı.

Son olarak Türk coğrafyasında ve kültüründe turna kuşunun yeri hakkında Mustafa Yıldız konuştu. Tekrar sahne alan ve seslendirdikleri parçalar ile seyircileri kah duygulandıran, kah coşturan Grup Do Diyez programını Turna Semahı ile tamamladı. Programın son konuğu Hamza Güdük oldu. Okuduğu şiir ile salondaki tüm izleyicilerden beğeni kazandı. Program şiir okuyanlara verilen katılım belgesi ve Grup Do Diyez adına verilen plaket töreni sonrası çekilen hatıra fotoğrafı ile tamamlandı. Kandıra Ç.Y.D.D Başkanı Sevim Deren grup üyelerine Cumhuriyetin 100. Yıl anısına yaptırılan özel kupalardan hediye etti.

Program da izleyiciler arasında Marmara Üniversitesi İslam Tarihi ve Sanatları Anabilim dalı öğretim üyesi Dr. Pınar Aydoğdu Arslan, Deva Partisi Kandıra Belediye Başkan adayı Kadir Özdemir, Demokrat Parti ilçe Başkanı Olcay Çelik, Kandıra Belediye Meclis Üyesi Birten Kaya ve çok sayıda sanatsever vardı.

Olcay Tokdemir Halenur Kor’a ait “Turnaların Gözyaşı”, Ömer Arslan Ömer Keskin’den “Turna Kuşu”, Müfide Ecevit Fatih Coşkun’dan “Turnalar”, Belgin Yüksel Aşık İbrahim’den “Ötüşür Turnalar”, Levent Aydoğdu Turgut Uyar’dan “Turnam Bir Gün Bırakmayacağım”, Ayfer Kocatürk Sefil Ali’den “Üç Turna Uçurdum Yozgat Dağından”, Efe Uysal Andrei Plavka’ya ait Muzaffer Uyguner çevirisi olan “Dönüş”, Nursun Kural Hamzatov’un “Beyaz Turnalara Dönüşür”, Mustafa Yıldız Turgut Uyar’ın “Turnam Seninle” ve Hamza Güdük Karacaoğlan’ın “Turnalar” şiirlerini okudular.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑