Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Kültür

Kandıra’da hindi üreticiliği yaygınlaşıyor

Yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte hindi talebinin fazla olması, Kandıra’nın birçok köyünde hindi üreticiliği de yaygınlaşıyor.

29 Aralık 2013 Saat: 14:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 11.683 kez okunmuştur

Kandıra’da hindi üreticiliği yaygınlaşıyor
Kandıra’da hindi üreticiliği yaygınlaşıyor

Kandıra hindisi Türkiye’de ismini duyurmuş, bundan dolayı her yılbaşı Türkiye’nin her köşesinde Kandıra hindisi ilçemizde aranır olmuştu. Kandıra hindi üretim çiftliğinin kapanmasının ardından Kandıra hindisi unutulmaya yüz tutmuştu. Kandıra hindisine büyük ilgi gösteren yüzlerce vatandaş Kandıra’ya her yıl akın ediyor fakat yeterli hindi olmadığından çok sayıda vatandaş eli boş dönüyordu.
KÖYLER HİNDİ ÜRETİCİLİĞİNE ÖNEM VERİYOR Son 5 yıldan beri Kandıra’nın çok sayıda köyünde hindi üretimi yaparak aile ekonomisine katkı sunan üreticiler, her geçen gün talepler doğrultusunda hindi üretimine daha çok önem vermeye başladı. Kandıra çok sayıda üreticinin yanı sıra ilçemizin tanınan simaları da hindi üreticiliğine önem vermeye başladı.
KİLOSU 15 TL Kandıra Dinç Gıda Ltd. Şti. sahiplerinden Erdal Dinç, 6 ay önce 80 adet hindi civcivi almış bu yıl ilk kez hindi üretimi köyünde gerçekleştirdi. Dinç, genç yaşına rağmen ticaretin üretimden geldiğini, üreten bir ülkenin kalkınması için bizde hindi üretimine başladı. Dinç “80 tane hindi yavrusu aldım, köydeki evimizin bahçemizde 6 ay boyunca bakarak yetiştirdim. Hindi alıp satanları araştırarak İstanbul’da bir firmaya kilosunu 15 TL’den toptan olarak sattım.
80 HİNDİDEN 4 BİN TL KAZANDI Hindicileri yevmiyeci tutarak kestirdim ve temizlettim. Erkek hindiler 8, dişi hindiler ise 4 kilo civarındaydı. Hindiler gündüzleri bahçede geceleri ise yem ile beslendiler. Veteriner gözetiminde sağlıklı bir şekilde yetişip büyümesini sağladık. Tecrübem olmamasına rağmen hindi yetiştiricilerinden aldığım bilgi ve birikimle bu işin üstesinden geldim. 6 ay içinde 80 hindiden 4 bin lira para kazandım. Önümüzdeki yıl 500 civarında hindi yetiştirmeyi planlıyorum” dedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑