Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra’da “Engelsiz Kafe” için girişimler başladı

Kocaeli Kandıra Tek Çatı Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kandıra’da “Engelsiz Kafe” yapılması için çalışmalara başladı.

5 Kasım 2020 Saat: 01:31
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.365 kez okunmuştur

Kandıra’da “Engelsiz Kafe” için girişimler başladı
Kandıra’da “Engelsiz Kafe” için girişimler başladı

Kocaeli Kandıra Tek Çatı Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erkan Kaya, yönetim kurulu üyelerinden Başkan Yardımcısı Hakan Altıntaş, Sekreter Emrullah  Ceylan, Muhasip  Hakan Kaya, Asıl Üye Mehmet Dursun ile birlikte Kandıra'nın Sesi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ünal Cankurt’a ziyarette bulundu. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette derneğin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Kaya, projelerinden bahsetti. Yaklaşık 1 yıl önce kurulan dernek ile kısa sürede ilçedeki engelli vatandaşların sesi olabilmeyi başardıklarını kaydeden Kaya, her bir engelli vatandaşa ulaşabilmek ve hizmet götürebilmek için Kandıralı hemşerilerinden de destek istedi.

KAPIMIZ HER DAİM AÇIK

Kaya yaptığı açıklamada, “İlçemizde faaliyet gösteren engelliler derneğinin eksikliği bilinci ile çıktığımız bu yolda ilçemizin çeşitli mahallelerinde engelli ve engelli ailelerimizin sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda ve diğer alanlarındaki sorunlarıyla ilgili çalışmalarımız sonrası birlikten güç doğar ilkesi ile engelli vatandaşlarımızla bir araya geldik. Sorunlarımızı gerekli mercilere iletmek ve ilçemizde engelsiz bir yaşam sürebilmek düşüncesi ile Kocaeli Kandıra Tek Çatı Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizi oluşturduk. Bu anlamda ilçemiz tüm mahallelerinde bulunan engelli ve aileleri için büyük önem arz eden derneğimizin tüm engelli ve ailelerine kapımız her daim açıktır” dedi.

 ENGELSİZ KAFE

Projelerinden bahseden Kaya, “2019 yılının Kasım ayında faaliyete geçen derneğimizde yaklaşık 1 yıllık süre içerisinde 107 üyemiz bulunmakta ve her geçen gün ailemiz büyümektedir. Bilindiği üzere ilçemiz içerisinde özellikle tekerlekli sandalyeli engellilerimizin gönül rahatlığı ile arkadaşları ile bir araya gelebilecek bir yerlerinin bulunmadığından dolayı ilk olarak engelsiz yasam alanı “Engelsiz Kafe”  projemiz için çalışmalarımız başladı. Yazın özellikle bedensel engellilerimizin denize girebilmeleri için gerekli aparatlar temin edilmesi amacı ile gereken görüşmelerimiz devam ediyor. Sonrasında planlayacağımız projelerin gerçekleşmesi için tüm girişimlerde bulunacağız” diye konuştu.

KISA SÜREDE BÜYÜK HİZMET

Kısa sürede büyük işler başardıklarını kaydeden Kaya, “Yaklaşık 1 yıl içerisinde il olarak engelli ve aileleriyle Kartepe Sisli Vadi’ye düzenlediğimiz organizasyonumuzda sucuk mangal eşliğinde kar oyunları ile güzel bir gün geçirmelerini sağladık. Pandemi sürecinde ihtiyaç sahiplerimiz 30 aileye erzak dağıtımı gerçekleştirdik. 3 adet tekerlekli sandalye, 1adet wolker, 1 adet klozet sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Derneğimize başvuran engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını halen kapılarına kadar ulaşımlarını sağlıyoruz. Siparişini verdiğimiz 10 adet manuel tekerlekli sandalye dağıtımını belirlenen ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. İlçemiz teşkilatlarının ve hemşerilerimizin “Her sağlam bir engelli adayıdır” bilincine varıp derneğimizle her daim iletişim içinde olup ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmeliyiz” ifadelerini kullandı.

ERKAN KAYA KİMDİR?

1978 doğumlu. Ahmethacılar Hasanfakılar Mahallesi’nden olup İzmit Tavşantepe ve Yeşilova’da büyüyen Erkan Kaya, 15 yıldır Kandıra’da ikamet ediyor.  Uzun yıllardır Engelli STK’larında görev alan Kaya, halen Kocaeli Engelsiz Yaşam Derneği’nde başkan yardımcılığı yapıyor. Evli ve 3 çocuk babası.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑