Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıra’da dört bir koldan altyapı çalışmaları yapılıyor

Kandıra sağlıklı altyapıya kavuşturulması, içmesuyu ihtiyaçlarının depolanması, atık suların çevreyi kirletmemesi ve derelerin düzenli akışının sağlanması için altyapı hatları, içmesuyu depoları, foseptik kuyuları ve dere ıslahı çalışmaları yapılıyor

9 Eylül 2021 Saat: 22:07
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.341 kez okunmuştur

Kandıra’da dört bir koldan altyapı çalışmaları yapılıyor
Kandıra’da dört bir koldan altyapı çalışmaları yapılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra ilçesinin su ihtiyacını Kandıra Namazgah barajı ve yerel kaynaklar ile uzun yıllar garantiye aldı. Arıtılmış içmesuyu ihtiyacını Dudutepe İçmesuyu Arıtma Tesisi ile karşılayan İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra Merkez ve Cebeci İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi İle Bağırganlı, Sucuali, Seyrek, Sarısu Modüler Atıksu Arıtma Tesisleri ile bölgenin atıksuları arıtılarak çevreyi koruyor. Yüzölçüm alanı ile Kocaeli’nin en büyük ilçesi olan Kandıra’nın turizm ile kırsal bölgelerin, turizm ve köylerde yapılan yatırımlar ile nüfusun artması nedeniyle bölgenin altyapı eksikliklerini gidermek için birçok yerde çalışmalar yapılıyor.

DEPOLAR İNŞA EDİLİYOR
2021 yılı yatırım programı kapsamında devam eden çalışmalar, dört ayrı ihale ile ilçenin dört bir yanında gerçekleştiriliyor. Kandıra’nın kırsal mahallelerinin su ihtiyacını depolamak için Doğancılı’da 100 m3, Kırkarmut’ta 300 m3, Duraçalı’da 100 m3, Bollu Umurcalı’da 50 m3, Babalı Dikili’de 1000 m3 ve Kalyoncu İncecik’te 100 m3 kapasiteli olmak üzere yeni depolar inşa ediliyor. 50 ve 100 m3 depolar betonarme prefabrik prekast olarak monte edilirken 300 ve 1000 m3 kapasiteli depolar ise betonarme olarak inşa ediliyor. Bollu Umurcalı ile Duraçalı mahallelerinde prekast depoların montajı devam ediyor.

DERE ISLAH EDİLİYOR
Kandıra ilçesinde geçtiğimiz yıllarda birçok derenin ıslahını gerçekleştirerek düzenli akışını sağlayan KBB İSU Genel Müdürlüğü, ilçenin Pınarlı mahallesinde yerleşim alanları içerisinde geçen Pınarlı derenin ıslah çalışması yapılıyor. Betonarme kesit ve menfez olarak yapılan ıslah çalışmalarında, dere de toplam 211 metre uzunluğunda ıslah çalışması gerçekleştirilecek. Ayrıca, derenin atıksulardan arındırılması için de 660 metre kanalizasyon hattı ile 292 metre yeni yağmursuyu hattı inşa ediliyor.

FOSEPTİKLER İNŞA EDİLİYOR
İlçenin birçok bölgesinde arıtma tesisi bulunan İSU Genel Müdürlüğü, kırsal mahallelerin atık sularını toplamak için 8 ayrı yerde daha 250 kişi kapasiteli foseptik kuyuları inşa ediyor. İnşaatı süren çalışmalarda Hediyeli Kaypalı, Karlı, Kanatlar Merkez, Kayapınarı ve Kadıköy, Eğercili Mollahasanlar, Doğancılı ile Esentepe Ramazanlar mahallelerinde yeni foseptikleri inşa edilecek. 250 kişilik foseptik kuyuların yapım çalışmaları, Kanatlar ile Esentepe Ramazanlar mahallelerinde sürüyor.

SAĞLIKLI ALTYAPI
Kurumun sürdürdüğü bir diğer ihale kapsamında ise Kandıra ilçesinin merkezi olan Akdurak ve Çarşı ile Hacımazlı, Antaplı, Kefken, Esentepe, Balcı ve Kurtyeri mahallelerinde yapılıyor. Kefken, Antaplı, ve Akdurak mahallelerinde yapımı süren çalışmalar kapsamında toplam 12 km uzunluğunda içmesuyu hattı, 11 km uzunluğunda kanalizasyon hattı ve 80 metre yağmursuyu hattı ile 20 metre yatay sondaj çalışması gerçekleştirilecek. Bölgede yaşayan insanların yaşam kalitesi kazandıracak olan çalışmaların inşaatı, 2022 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑