Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kandıra’da daha sıkı önlemler şart

Kandıra'da denize girmesi yasak bölgelerde 14 kişi boğularak yaşamını yitirdi. Cankurtaranların dahi çalışmasının tehlikeli olduğu bölgelerde vatandaş. jandarmanın daha sıkı denetim yapmasını istiyor.

27 Ağustos 2020 Saat: 21:34
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.088 kez okunmuştur

Kandıra’da daha sıkı önlemler şart
Kandıra’da daha sıkı önlemler şart

Koronavirüs pandemisi nedeniyle bu yıl geç açılan turizm sezonunda denize girmenin yasak olduğu bölgelerde yine can kayıpları yaşandı. Kandıra sahillerinde denize girmenin yasak olduğu 21 noktada, turizm sezonunu açıldığı 15 Haziran’dan bu yana 14 kişi boğularak yaşamını yitirdi. Büyükşehir Belediyesinin hizmet verdiği 7 plajda ise hiç can kaybı yaşanmadı. Bölgede yaşayan vatandaşlar denize girmenin yasak olduğu bölgelerde denetimlerin sıklaştırılmasını, denize girilmemesi için önlemlerin alınmasını istiyor. Marmara Denizi kıyısında denize girmenin yasak olduğu 3 bölgede ise hiç can kaybı yaşanmadı.

HERKES İÇİN TEHLİKELİ
Kandıra sahillerinde denize girmenin yasak olduğu bölgelerde dip akıntısının denize girenler için tehlike yaratması nedeniyle yasaklama getirildi. Ancak birçok kişinin denize girmenin serbest olduğu ve önlemlerin alındığı plajlar yerine yasak koy ve sahilleri tercih etmesi bölgede ciddi can kaybının yaşanmasına neden oluyor. Bölgedeki dip akıntıları cankurtaranlar için de hayati tehlike yarattığı için bu bölgelerde cankurtaran hizmeti de verilmiyor.

JANDARMA ÖNLEM ALMALI
Kandıra sahillerinde güvenlik önlemlerini alması gereken jandarma ekiplerinin yeterli denetimleri yapmadığını iddia eden vatandaşlar, denetimlerin sıklaştırılmasını istiyor. Ayrıca denize girmenin yasak olduğu sahil ve koylarda önlemlerin alınması gerekiyor. Kandıra sahillerinde yasaklı alanlarda denize girilmesi nedeniyle can kaybı yaşanırken, Marmara kıyılarında Karamürsel ve Darıca’da ise alınan önlemler, denetimler ve dip akıntısının olmaması nedeniyle can kaybı yaşanmadı.

İSTE YASAKLI YERLER
Kandıra sahillerinden Babalı-Çerkez Koyu, Bağırganlı batı tarafı, Cebeci Kayadibi, Pembe Kayalar, Dikili Sahili, Galıncak Koyu, Cebeci Gemici Plajı, Kovanağzı, Kumcağız Kayalık Bölgesi, Ömerağzı, Kerpe Özel Plaj, Kerpe Paşaağzı bögesi, Cebeci Saklı Koy, Sarısu batı ve doğu bölgesi, Seyrek Batı Tarafı, Seyrek Özel Kamp Alanı, Sofular Koyu, Tuzağzı Sahili, Uzunkum Tabiat Parkı, Yeşil Koy, Marmara sahillerinde ise Darıca doğu bölgesi, Karamürsel Tepeköy ve Defne sahilinde denize girmek yasak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑