Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıra’da çiftçilere şartlı muafiyet, Sokağa çıkma yasağından muaf olacaklar

Kandıra Ziraat Odası Başkanlığı’nın, Kandıra Kaymakamlığına sunduğu talep üzerine, çiftçilerin hafta sonu yasaklarından olumsuz etkilenmemeleri için, belirli kriterler dâhilinde yasaklardan muaf tutulacakları belirtildi.

7 Nisan 2021 Saat: 23:55
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.377 kez okunmuştur

Kandıra’da çiftçilere şartlı muafiyet, Sokağa çıkma yasağından muaf olacaklar
Kandıra’da çiftçilere şartlı muafiyet, Sokağa çıkma yasağından muaf olacaklar

Kandıra Zıraat Odası Başkanlığı, 05 Nisan 2021 günü İlçe Kaymakamlığına yazılı bir talepte bulunarak, ilçedeki tarımsal faaliyetlerin arttığı ve çiftçilerin ağırlıklı olarak 65 ve üstü yaşlarda olduğu ifade edilerek, yasaklardan muaf tutulması istendi.

ODA TALEPTE BULUNDU
Odanın yapmış olduğu talepte, 1 dekar üzeri arazisi bulunan ve çiftçi belgesine sahip 65 yaş ve üzeri Kovid-19 aşılarını yaptırmış olanların 08:00 ile 18:00 saatleri arasında yasaktan muaf olmaları istendi. Ayrıca zirai ekipmanları arızalanmış olan çiftçilerin tamirhaneye gidip gelmeleri, ekipman tamirhaneye götürülemiyorsa, tamiri yapacak ustanın ekipmanın olduğu ikamete gidebilmelerini istedi.

ŞARTLARI TAŞIYANLAR MUAF OLACAK
Kandıra Kaymakamlığı tarafından yapılan toplantı sonrasında, genel sağlığın korunması ve tarımsal üretimin devamlılığı için en az 5 dekar arazisi bulunan, Kandıra’da ikamet eden ve çiftçi belgesi olan kişilerin 08:00 ile 18:00 arasında yasaktan muaf olmaları ve evden tarlalarına gidebilmelerine izin verildi. Ayrıca oluşabilecek tarımsal alet arızalarının giderilmesi için esnaf odası ile sanayi esnaf derneği ile müştereken belirlenen iş yerlerinin açık olması kararlaştırıldı.

BİZİ DE KAPSASIN
Öte yandan ikamet yeri Kandıra olmayan ve hafta sonları Kandıra’da bulunan arazilerinde çalışmak isteyen çiftçi belgesine sahip vatandaşlar, bu kararları genişletilmesini ve kendilerini de kapsamasını umduklarını belirtti.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑