Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Kültür

Kandıra’da 500 sülün doğaya bırakıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü Kocaeli Şube Müdürlüğünce İstanbul'daki üretim merkezinden getirilen 500 sülün, Kandıra ilçesinde doğaya salındı.

13 Ekim 2013 Saat: 21:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.482 kez okunmuştur

Kandıra’da 500 sülün doğaya bırakıldı
Kandıra’da 500 sülün doğaya bırakıldı
Kocaeli Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Nevzat Alğan, yaptığı açıklamada, Kandıra Seyrek Yaban Hayatı Geliştime Sahası'nın karaca ve geyik avına kapalı, dere kenarı, çalılık ve sazlık olması dolayısıyla sülünlerin saklanabilecekleri düşünülerek tercih edildiğini söyledi. Alğan, doğal dengeyi korumak ve popülasyonu arttırmak amacıyla doğaya 500 sülün bırakılacağını belirterek, "Kocaeli'nin yaban hayatının sülünü, kekliği, karacası ve geyikleriyle güzel bir ortama kavuşmasını istiyoruz" dedi.
Yüzde 42,5'i ormanlarla kaplı Kocaeli'nin turizmin yanı sıra koyları ve tabiat parklarıyla doğa ve tabiat kenti olduğunu vurgulayan Alğan, doğa master planıyla turizme yönelik ciddi çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Yaban hayvanlarını görüntüleyebilmek amacıyla ormanın çeşitli bölgelerine fotokapan kurduklarını, bölgede karaca ve çakal olduğunu tespit ettiklerini dile getiren Alğan, "Gece ve gündüz fark etmiyor. Önünde bir hareket olduğu zaman, fotokapanlar fotoğraf çekiyor ve aynı zamanda kamera ile görüntü kaydediyor. Göçmen kuşları ile diğer bütün yaban hayvanlarını bu şekilde tespit ediyor, popülasyonlarını belirliyoruz" şeklinde konuştu. Alğan, birkaç ay içinde doğaya 500 sülün daha bırakılacağını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından kafeslerinden çıkarılan 500 sülün doğaya salındı.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑