Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Röportaj

Kandıra Belediye Başkan Adayı Şakacı: Ön seçim olursa vekilliğe adayım

2014 yerel seçimlerde MHP’den Kandıra Belediye Başkan Adayı olan Ahmet Şakacı, ön seçim yapılırsa milletvekili adayı olacağını açıkladı. Ayrıca Kandıra’da milletvekili adaylığına en yakın ismin kendisi olduğunu savundu.

23 Ekim 2014 Saat: 17:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 16.822 kez okunmuştur

Kandıra Belediye Başkan Adayı Şakacı: Ön seçim olursa vekilliğe adayım
Kandıra Belediye Başkan Adayı Şakacı: Ön seçim olursa vekilliğe adayım
2014 yerel seçimlerde MHP’nin Kandıra Belediye Başkan Adayı olan Ahmet Şakacı ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Kendisini belediye başkan adaylığı ile tanıdığımız Şakacı, kısa zaman içerisinde partinin Kandıra’da şahlanmasına büyük katkı sunan bir isim. Ayrıca uzun dönemler boyunca 3’üncü parti olan MHP’yi 2’inci sıraya taşımasıyla da Kandıra’nın başarılı siyasetçilerinin arasına ismini yazdırdı. Yaklaşan kongreler öncesi siyasi kulislerde konuşulan Şakacı’nın ilçe başkanı veya milletvekili adayı olacağı yönündeki iddiaları söyleşide kendisine sorduk. İşte Şakacı’nın samimi sohbetinin yanı sıra çarpıcı açıklamaları, belediye çalışmalarına yönelik eleştirileri ve Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken hakkındaki yorumları… KÖKEN, İYİ BİR İDARECİ Belediyeye 5 tane meclis üyesi gönderdiniz. Bu isimlerle her ay istişare ediyor musunuz? Evet. Meclis toplantılarından önce bir araya gelip görüşüyoruz. Hizmetlerle alakalı bilgi alıyorum. İstişare yapıyoruz. Sağ olsunlar değer veriyorlar, fikirlerimi önemsiyorlar. Karşılıklı kararlar alıyoruz. Farkındaysanız çoğu gündem maddeleri oy birliğiyle geçiyor. Bunun sebebi Ünal Köken’in iyi bir idareci olması.
İYİ Kİ BAŞKAN OLMAMIŞIM 5-6 aylık bir zaman diliminde Kandıra Belediyesi’ni eleştireceğiniz noktalar var mı? Çevremdekiler belediyedeki kadrolaşma süresinin çok uzadığını savunuyorlar fakat ben Ünal Bey’e hak veriyorum. Biz demek zor. Bu yüzden dikkatli davranıyor. Bazen kendi kendime diyorum; iyi ki Allah başkan olmamı nasip etmemiş. Ünal Bey çok sabrediyor. Ben onun kadar sabredemezdim. Bazı konularda onu suçluyorlar ama ben kendisini çoğu konuda haklı buluyorum. Yerinde ben olsaydım bende aynı şekilde davranırdım. Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’in herkese eşit davrandığını görüyorum. Kandıra Belediye Başkanı’na ilçenin ekonomik anlamda büyümesi için projelerinizden bir öneri sundunuz mu?Seçimde zaten hep aynı projeleri düşündük. O projeleri yapacaktır. Kandıra’nın sıkıntıları hep aynı, ortak sıkıntılar. Biz MHP grubu olarak ilçemize yapılan her türlü hizmette bizden destek istenirse vereceğiz. Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’in çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Ünal Köken’i seviyorum. Saygıda kusur etmeyen, insanı ötekileştirmeyen bir yapısı var. Hizmetlerini de takdir ediyorum. Kendisini gerçek bir Kandıralı olarak görüyorum. HER ZAMAN YANINDA OLMALIYIZ Siyasetçi kimliğinizle vatandaşa hizmet yönünde neler yapıyorsunuz? Çocukluğumdan beri siyasetin içindeyim. İnandığım değerler uğruna mücadele veriyorum. Ama bu seçim beni hem yordu hem de şaşırttı. Kimin ne düşündüğünü çözemedim. İnsanlar içindekileri oldukları gibi aktaramıyorlar. Her iki tarafa da inanıyorlar. Siyaset insanlara hizmet sektörüdür. Biz parti olarak vatandaşa inmeliyiz, dertlerini dinlemeliyiz, sadece seçim zamanı değil, her zaman vatandaşın yanında olmalıyız. Belki Ünal Köken’e ulaşamayan vatandaş bize ulaşacak, biz kendisine aktaracağız. Hizmet böyle olmalı.
MHP kongresi yaklaşıyor. Kongrede mevcut ilçe başkanı aday olacak mı yoksa yeni bir yüz yeni bir isim mi ilçe başkanlığına gelecek? Biz teşkilat olarak bir araya geliriz ve kimin olması gerektiği konusunda görüş alışverişi yaparız ve ilçe başkanımızı belirleriz. MHP İlçe, başkansız kalmaz. Talep haliyle olacaktır. Bize de ilçe başkanlığı teklifi verilirse yaparız. Biz teşkilatın içindeyiz, ne görev verirlerse yaparız. Önemli olan ilçe başkanının kim olacağı değil, bu işi layıkıyla yapmak önemli. Çünkü ilçe başkanlığı gönül işidir, mesai işidir. Ben ilçe başkanı olsam o işe mesai harcarım. Muhalefet partisinden partinize kazandırdığınız meclis üyelerinizle bir sıkıntınız var mı? Hiçbir sıkıntımız yok. Hepsi görevlerinden memnunlar. Partimizden istifa etmeleri mümkün değil. Bizim sözümüz namustur. Partimizden istifa ederlerse meclis üyeliğinden de istifa etmeleri gerekir. Ama öyle bir durum söz konusu değil. Herkes görevinden memnun. Seçimin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen sizi destekleyenlerin muhabbeti aynı mı? Seçimden sonra gerek teşkilatımızda gerekse bizi destekleyen seçmenlerde hiçbir değişiklik olmadı. Ben herkesin samimiyetine inanıyorum. Herkesin mutlu ve memnun olduğu kanaatindeyim. Kimsenin birbirine karşı bir kırgınlığı yok.
PARTİ AYIRT ETMEKSİZİN DESTEKLENMELİ Milletvekili adaylığını düşünüyor musunuz? Kandıra bizim için bir sevda. Kandıralı olmaktan gurur duyuyorum. Milletvekili seçimlerinde de Kandıralı birisi çıktığında parti ayırt etmeksizin desteklenmeli diye düşünüyorum. Ahsen Okyar, Ali Arda, Necati Korkmaz veya Adem Arı MHP’den milletvekili adayı olabilir ama ben milletvekili adaylığına en yakın isim olarak kendimi görüyorum. Ama sadece ön seçim olursa aday olurum. Aday adayı olmam. Teşkilatım bana oy verirse aday olurum. Kocaeli’nde ön seçime girsem de başarıyla çıkacağıma inanıyorum. Sıralamaya girerim. Özellikle belirtiyorum; ne ilçe başkanlığına ne belediye başkanlığına ne de milletvekilliğine adayım. Partim bana ne görev verirse onu yaparım. Son olarak neler söylemek istersiniz? Ben bize destek veren herkese minnettarım. Hiç kimseyi ötekileştirmiyorum. Herkese hakkımı helal ediyorum herkesten de haklarını helal etmelerini istiyorum. Benim kimseye bir kırgınlığım yok. Sevgi çok yüce bir şey. Verdikçe çoğalır. Herkes birbirini sevsin, imrensim ama kıskanmasın. İnsanlara değer verelim. Bizim değerlerimiz vardır. Değerlerimize sahip çıkalım. Maddiyat maneviyatın önüne geçmesin. Bize destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑