Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Röportaj

Kandıra AKP'de bölünme yok, tek hedef kazanmak

Adaylık sürecinde Cengiz Kan ile yarışan Hüdaverdi Bitik, teşkilatta bölünme iddialarını sert bir dille reddederken, kim aday açıklanırsa onun etrafında kenetlenileceğini...

11 Mayıs 2009 Saat: 22:37
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.584 kez okunmuştur

Kandıra AKP'de bölünme yok, tek hedef kazanmak
Kandıra AKP'de bölünme yok, tek hedef kazanmak

Adaylık sürecinde Cengiz Kan ile yarışan Hüdaverdi Bitik, teşkilatta bölünme iddialarını sert bir dille reddederken, kim aday açıklanırsa onun etrafında kenetlenileceğini belirtti

 

25 yıllık siyasi tecrübe

HÜDAVERDİ Bitik, AKP'den Kandıra Belediye Başkan aday adaylığını açıklaması ile Kandıra ilçesinde büyük bir kitleyi arkasına aldı.

Seçimlere güçlü bir şekilde giden Bitik, 25 yıllık siyasi deneyimini Kandıra için güzel projeler hazırlamaya ayırdı.

29 Mart 2009'deki yerel seçimler öncesinde gazetemize iddialı açıklamalarda bulunan Hüdaverdi Bitik, en büyük hedefinin Kandıra Belediyesi'ni kazanmak olduğunu vurguluyor.

AKP, Kandıra'da CHP'nin hakimiyetine son verir mi bilinmez ama bir gerçek var ki, o da Kandıra'da seçimin çok heyecanlı geçeceği.

Büyük bir çekişmeye sahne olması beklenen Kandıra'da siyasetin en önemli isimlerinden biri olan Hüdaverdi Bitik'le yaptığımız söyleşiyi bir solukta okuyacaksınız.

 

Sayın Hüdaverdi Bitik, biraz kendinizden bahseder misiniz?

1961 Kandıra Elmacık Köyü doğumluyum. İzmit İmam Hatip Lisesi'ni bitirdikten sonra, bir yıl Kandıra'da diyanet görevlisi olarak görev yaptım. 1987 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden ziraat mühendisi olarak mezun oldum. Daha sonra Sakarya Tarım Kredi Bölge kooperatiflerin de ziraat mühendisi olarak göreve başladım. Kırkarmut Kredi Kooperatifi Müdürlüğü görevini sürdürüyorum. 1995 seçimlerinde Refah, 1999 seçimlerinde de Fazilet Partisi'nden milletvekili adayı oldum. 2004 yerel seçimlerinde AKP'den Kandıra Belediye Başkan aday adayıydım. Kandıra ve Çevre Köyleri Derneği(KANÇEV-DER) Disiplin Kurulu Başkanlığı görevini halen yürütüyorum. İngilizce ve Arapça biliyorum. Evli ve 3 çocuk babasıyım, 1 de torunum var. Eşim Fatma Bitik, Kandıra İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürütüyor. 25 yıldır siyasetin içindeyim. AKP, milleti ile bütünleşmiş, yüzünü millete dönmüş ve gücünü yine milletten alan Türkiye’nin en büyük partisidir. Böyle bir partiden aday adayı olmak benim için onur vericidir. En iyi en hızlı ve sürekli hizmet üreten bir partiden kim aday olmak istemez ki? Tabi ki ben de bu düşüncelerle aday adayı oldum. Kandıra AKP içinde bölünme ve parçalanmalar olduğu iddia ediliyor. Bu sizi nasıl etkiler?

AKP'nin içinde bölünme ve parçalanma yoktur. Bunun böyle olmasını isteyen ve suni gündem oluşturmaya çalışanlar görecek ki, seçimlerde hepimiz tek yürek olur birlikte el ele çalışırız. Çünkü biz AKP'liyiz. Bize yakışan budur. Bizde kırgınlık dargınlık olmaz. Çünkü hepimizin hedefi, milletimize hizmet etmek ve Kandıra Belediyesi'ni AKP'li yapmaktır. Partimin diğer aday adayına bu süreçte başarılar dilerim. Partimizin aday belirleme kriterleri vardır. Bu kriterlerden birisi de kamuoyu yoklamasıdır. Çünkü AKP bütün gücünü milletten aldığı için adayını belirlerken yine değerli halkımızın fikrini alacaktır. Çünkü asıl olan millettir. Bu kriterlere en uygun kişi aday gösterilecektir. Bu bir görev dağılımıdır. Görev kime verilirse o aday olacaktır. Şimdiden Kandıramız için hayırlısı olsun diyorum. Biz görev adamıyız, bu görevi daha iyi yaparız diye yola çıktık. Görev bana verilirse, teşkilatımla ve değerli Kandıra halkı ile uyum içinde çalışırım. Görev verilmezse, yine bize düşen Kandıramız ve partimiz için çalışmaktır, çalışmaktır. Zaten eşimle birlikte Kandıramızın ve partimizin hizmetkarı olduk, olmaya da devam ederiz. Durmak yok yola devam bizim paralomuz budur. Bizim milletimiz, yapılan hizmetleri asla inkar etmez. Kandıramıza ve köylerine son 3-4 yılda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetleri halkımız görmektedir. Bu, AKP'nin hizmet farkıdır. Bu hizmetleri sıralamak sayfalar alır. Bu dönem yine Büyükşehir Belediyesi'ni ve Kandıra Belediyesi'ni AKP'li yapmak bizim boynumuzun borcudur. Bunu ilçe teşkilatımızla, kadın ve gençlik kollarımızla, seçilmiş il genel ve belediye meclis üyelerimizle ve de önemlisi Kandıra halkımızla el ele vererek başaracağız. Geçen günlerde Kandıra’da çıkan yerel bir gazetede, diğer aday adayını belediye başkan adayı olarak manşet yapmışlar. Bu konuda neler düşünüyorsunuz?

Evet, o gazeteyi ben de gördüm. Ancak kamuoyunu yanlış bilgilendirme var. Böyle bir şey yok. Söylediğim kriterlere en uygun kişi aday olacaktır ve adayın tespitini AKP Genel Merkezi yapacaktır. Şunu bilsinler ki, bu tür haberler ve AKP camiasına zarar vermektedir. Bir önceki seçimlerde aday adayıydınız. Aday olamayınca hakkınızda bir sürü spekülasyonlar yapıldı. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kesinlikle katılmıyorum ve bu şekildeki mesnetsiz spekülasyonları da yapanları da kınıyorum. Bunlar bizleri yıpratmak isteyenlerin çıkardığı asılsız dedikodulardır. Ama güneş balçıkla sıvanmaz, çamur atanın elinde izi kalır. O dönemde bize diğer partilerden adaylık teklifi geldi. Zarar vermek isteyen kişi olsaydım bu teklifleri kabul eder ve aday olurdum. Ama bütün teklifleri şiddetle reddettim. Biz görev adamıyız. Görev verilirse yaparız, görev verilmezse de haddimizi biliriz. Ben ve eşim halen AKP için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Bunu bütün Kandıra halkı bilir ve takdir eder. Dedikoduları çıkartanlar utansınlar. Evet, Kandıramızın esnafı yıllardır kendi yağı ile kavrulmaya çalışan fedakar insanlardır. Kandıramıza sıcak paranın girmesi esnafımızı rahatlatacaktır. Kandıra nüfusunun yüzde 70’i kırsal kesimdir. Tarımcılık ile uğraşmaktadır. İlçemize kurulacak olan 4 yıllık ziraat veya veterinerlik fakültesi, en az 4-5 bin öğrencisi ile bu sıcak para akışını sağlayacaktır. Ayrıca Kandıra’daki alayımızda acemi birliği de olduğundan esnafımıza hareketlilik ve canlılık gelecektir. Bunlar çözümlerden bazılarıdır. Tabi ki bu hizmetler genel idarenin yapacağı işlerdir. Belediye bu tür girişimlere ancak ön ayak olabilir. Sayın milletvekillerimiz çalışıyor. İnanıyorum ki, önlerine akla mantığa ve ilçenin yapısına uygun projeler konduğunda, onlar da bu projelere sahip çıkıp takip edecektir. Bizim hayatımızın her anında önemli iki unsur olmuştur. Biri dürüst olmak, diğeri ise çok çalışmaktır. Belediye başkan adaylığı görevi bize verilirse aynı prensiple çalışmaya hizmet üretmeye devam ederiz. Tüm Kandıralı kardeşlerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Her şey Kandıra için.



       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑