Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Kültür

KAMADER’den Turna ve Levrek şenliği

KAMADER, Turna ve Tatlısu Levreği Tutma Şenliğinin 14’üncüsünü bu yıl düzenleyecek

13 Mayıs 2022 Saat: 07:20
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.676 kez okunmuştur

KAMADER’den Turna ve Levrek şenliği
KAMADER’den Turna ve Levrek şenliği

Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün izni, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ve Kandıra Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan Turna ve Tatlısu Levreği Tutma Şenliği, 20-21-22 Mayıs 2022 tarihinde Kandıra Kaymaz Göleti’nde yapılacak. KAMADER’in şenlikle ilgili yaptığı tanıtım yazısında ise şu ifadelere yer verildi:

TURİZM POTANSİYELİNİ ORTAYA ÇIKARACAK
“Bu Şenliğin Yapılması İle;

1- Sürdürülebilir doğal yaşamın korunması ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevrenin bırakılabilmesi için ilk hedef mutlak eğitim olmalıdır. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı önemsiyoruz. Kötü alışkanlık yaş ortalamasının düştüğü ve bilgisayar, telefon gibi cihazların esiri olduğu bir dönemde çocuklarımızı sportif faaliyet olarak gördüğümüz amatör balıkçılığa yönlendirmeye çalışıyoruz. Her organizasyonumuzda çocuklarımıza olta takımları hediye ederek onlara balık vermek yerine balık tutmayı öğretiyoruz. Çocuklarımızı doğa ile kucaklaştırarak hem doğa ile başbaşa olmalarını sağlarken, hemde doğa korumacılığını ve mevzuatı öğretiyoruz.

2- İnsanları bir taraftan eğlendirirken diğer taraftan sürdürülebilir balıkçılığa, doğa korumacılığına ve mevzuat hakkında bilgi edinmelerine katkı sağlayacaktır.

3- Bu yarışma, amatör olta balıkçılığını kamuoyuna tanıtmak, amatörlük ruhunu geliştirmek, çevreye ve yaban hayatına karşı sorumlu bir şekilde yürürlükteki kanun tüzük ve yönetmenliklere uyulmasını sağlamak, yarışma heyecanı ile amatör olta balıkçılarını bir araya getirerek, onları kaynaştırmak amacıyla düzenliyoruz.

4- İnsanları şehrin monoton hayatından bir nebzede olsa kurtarıp, doğa ile baş başa olmanın keyfini yaşatmak ve bu vesile ile doğa bilincini aşılamak ve Doğada Sağlıklı Yaşam Yürüyüşlerini özendirerek halkın spor ve yürüyüş yapma alışkanlığını artıracaktır.

5- Kocaeli İlimizin ve Kandıra İlçemizin Turizm potansiyelini ön plana çıkartarak, Tarihi ve Yöresel Kültürlerinin tanıtımına katkı sağlayacaktır.

6- Organizasyon alanında yapılacak yöresel ikramların tanıtımını yaparak, bu vesile ile çevre köylerine ve bölgemize ekonomik bir hareketlilik kazandıracaktır.

PROGRAM AKIŞI
20 Mayıs Cuma

20 Mayıs Cuma günü organizasyon alanına gelen katılımcılar, belirlenen alanlarda kamplarını kuracaktır. Yarışma alanında su, elektrik ve tuvalet mevcut olup, alış veriş yapacak merkez yoktur.

Cuma günü misafirlerimiz için serbest zaman olup, akşam gelen misafirlerin tanışması, kaynaşması ve sürdürülebilir amatör olta balıkçılığının özendirilmesi ile turna avı tekniklerinin yer alacağı sohbetler müzik eşliğinde devam edecektir.

21 Mayıs Cumartesi

Cumartesi günü il dışından gelen misafirlerimizin istemeleri halinde bir otobüs ile rehber eşliğinde Kandıra’nın kültürel Tarihi mekânları gezdirilecektir. Cumartesi günü işin eğlence kısmı yansıtılarak, özellikle çocuklarımızın özlemle beklediği halat çekme, çuval yarışı, yumurta yarışı, elma yeme yarışması, yoğurt yeme yarışması gibi yöresel oyunlar saat 15:00 itibariyle başlayıp saat 19:00’a kadar devam edecektir. Oyunlara katılan tüm çocuklarımıza pazar günü ödül töreninde olta takımı hediye edilecektir. Akşam saat 20:00’de Lider Gençlik İzci Kulübünün ateş dansı gösterisi eşliğinde, alanda bulunan tüm katılımcılarla birlikte sabaha kadar yanacak kamp ateşi yakılacak. Her yıl olduğu gibi bu yılda Yaşları 8 ile 12 arası olan Kartepe Çocuk Mehteran Takımının gösterileri ilgiyle seyredilecektir. Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından kurulacak Gezici Kütüphane ve tanıtım standlarında ilimizin kültürü ve turizm bölgelerinin tanıtımı yapılacak.

Yine çocuklarımıza özel, kurulacak sahnede çocuklara yönelik masal dinletisi ve animasyon gösterileri yapılacaktır. Bu arada büyükleri de unutmuyoruz. Kandıra’ya özgü klarnet dinletisi ve müzikli eğlence ile işin şenlik tarafını yansıtmayı düşünüyoruz.

Uzak yerlerden gelen dostlarımızın dinlenebilmeleri için saat 24:00 civarında müzik sona erecek olup, dinlenme için çadırlarına çekilen arkadaşlarımızı rahatsız etmemek şartı ile ateş etrafında/şenlik alanında sohbet etmek isteyenler devam edebileceklerdir.

Sabah başlayacak olan balık tutma yarışması için, Kamader tarafından oluşturulacak kayıt masası gece dahil sabah 06:00’ya kadar yarışmacı kaydı alacaktır.

22 Mayıs Pazar

Sabah saat 05:30 ile 06:00 arası yarışmacılara kahvaltı verilecek olup, 06:00’da yarışma başlayacaktır. Pazar sabahı yarışmacılar hariç katılan misafirlerimiz ve ilimizden taşımalı sistem ile halkında katılımı ile gölet etrafında “Doğada Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” gerçekleştirilecektir.

Yarışmamızda her zamanki gibi etik bulmadığımızdan canlı yem kullanımı yasak olup, yarışma 12:00 de sona erecektir.

ÇÖP TOPLAMA KAMPANYASI
"Ayrıca bütün yarışmalarımızda geleneksel hale getirdiğimiz,

1- Doğa ve insan konulu Fotoğraf yarışması: Bölgenin doğal güzelliklerini ön plana çıkartmak için, konusu balık, doğa ve insan olan bu yarışmaya, yarışma alanında bulunan tüm yarışmacı ve misafirler, belirlediğimiz şartnameye göre, etkinlik boyunca, yarışma alanında çektikleri fotoğraflar ile katılabileceklerdir. Değerlendirme, fotoğraf sanatçıları ve amatör balıkçılardan oluşacak jüri tarafından o gün yapılarak, sergilenmeye değer bulunacak fotoğraflar yarışma alanında ya da web sitemizde sergilenecektir. Çekilen fotoğrafla yarışma sonrası bölgeye ve yarışmaya özel olarak sosyal medya hesaplarımızda paylaşılacaktır.

2- Çöp toplama kampanyası: Dağıtacağımız eldiven ve çöp poşetlerine gölet çevresindeki çöpleri doldurarak, geri getiren yarışmacı ve diğer katılımcılara kura ile daha önce belirlenen hediyelerden vererek, çevre ve doğa koruma bilincini geliştirmeyi ve yarışma için kullandığımız alanın temizliğine katkı sağlamayı planlıyoruz.”

KATEGORİ VE ÖDÜLLER
1- En büyük turna balığı tutmak için yarışılacaktır. (Kupa, madalya ve olta takımları verilecektir.)

2- Limitler dahilinde en çok turna 1. 2. ve 3.’lük için yarışılacak (Kupa, ve olta takımları verilecektir.)

3- En büyük tatlısu levreği balığı tutmak için yarışılacaktır. (Kupa, ve olta takımları verilecektir.)

4- Limitler dahilinde en çok Tatlısu levreği balığı 1. 2. ve 3.’lük için yarışılacak (Kupa, ve olta takımları verilecektir.)

5- Fotoğraf yarışmasında birincilik, ikincilik, üçüncülük, jüri özel ödülü ve iki mansiyon olmak üzere toplam 6 dereceye ödül verecektir.(Olta takımları verilecektir.)

6- Çöp toplama kampanyasına katılanlara kura ile olta takımı verilecektir.

ÖDÜL TÖRENİ
Balık tutma yarışması sonuçları: saat 12:45

Fotoğraf yarışması sonuçları : saat 13:00

Çöp Toplama kampanyası sonuçları : saat 13:15

Ödül töreni sonrası saat 14:00’da tüm misafirlere balık ekmek ikramı

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑