Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

İzmit’ten Kandıra’ya 16 kilometrelik yüksek gerilim hattı yapılacak!

Yapımı devam eden Kandıra OSB için yüksek gerilim hattı inşa edilecek 16 kilometre uzunluğundaki hat vatandaşa sorulacak

9 Mart 2023 Saat: 23:44
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.301 kez okunmuştur

İzmit’ten Kandıra’ya 16 kilometrelik yüksek gerilim hattı yapılacak!
İzmit’ten Kandıra’ya 16 kilometrelik yüksek gerilim hattı yapılacak!

TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından İzmit’ten Kandıra’ya kadar uzanan, 154 kV Kocaeli ve Kandıra Elektrik Enerjisi İletim Hattı (EEİH) tesisi ve işletilmesi planlanıyor. Planlanan proje ile bölgenin enerji taleplerinin kesintisiz olarak karşılanması ve uzun vadede karşılaşılması muhtemel enerji darboğazının engellenmesi amaçlandığı ifade edildi.

Proje kapsamında tesis edilecek hat toplam 16,54 kilometre uzunluğunda olacak. Güzergahının tamamı İzmit ve Kandıra ilçeleri sınırları içerisinde yer alacak. Söz konusu yüksek gerilim hattı, mevcut İzmit TM'den başlayıp ihale aşamasında olan Kandıra OSB TM'ye bağlanarak enterkonnekte sisteme bağlantısını sağlamış olacak.

Tesis edilecek hat boyunca 2 adet nihai direk, 20 adet durdurucu direk ve 25 adet taşıyıcı direk olmak üzere toplam 47 adet direğin inşa edilmesi planlanıyor. Direklerin isabet ettiği alanlarda yoğun olmak üzere, güzergâhın sağından ve solundan 25 metre olmak üzere toplam 50 metre genişliğindeki koridorda inşaat çalışmaları sürdürülecek.

Kamulaştırma Kanunu gereğince, direklerin isabet ettiği alanlar kamulaştırılacak, tel altları için ise irtifak hakkı tesis edilecek. Hazırlanacak kamulaştırma planı doğrultusunda, ilgili parseller tespit edilip TEİAŞ tarafından oluşturulacak Kıymet Takdir Komisyonu tarafından belirlenecek fiyatlar üzerinden hak sahiplerine arazi bedelleri ödeneceği belirtildi.

Toplam proje bedeli 27 milyon 404 bin 983 TL olarak belirlen proje ile ilgili “Halkın Katılım Toplantısı” düzenlenecek. 30 Mart günü yapılacak olan toplantının yeri ve saati daha sonra açıklanacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑