Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

İzmit-Kandıra yolunun 19 kilometresi bu yıl bitecek

Kandıra-İzmit yolunun duble yol haline getirilmesi için başlayan çalışmalar acele kamulaştırma kararı ile hızlandı. Kandıra Cezaevleri bölgesi ve İzmit arasındaki 19 kilometrelik bölümün bu yıl tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor.

26 Mayıs 2021 Saat: 11:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 13.812 kez okunmuştur

İzmit-Kandıra yolunun 19 kilometresi bu yıl bitecek
İzmit-Kandıra yolunun 19 kilometresi bu yıl bitecek

Karayolları tarafından geçtiğimiz yıl yapımına başlanan İzmit- Kandıra yolunda acele kamulaştırma kararı ile birlikte çalışmalar hızlandı. 21 Nisan’da Resmi Gazete'de yayınlanan kararla birlikte kamulaştırmadan kaynaklı yaşanan gecikmeler ortadan kalktı. İzmit ile Kandıra Cezaevleri bölgesi arasında yer alan 19 kilometrelik yolun yılsonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Cezaevleri bölgesi ve Kandıra arasındaki 20 kilometrelik bölümde ise bu yıl çalışmaların başlaması ancak 2022’de tamamlanması planlanıyor.

HARIL HARIL ÇALIŞMA VAR
Geçtiğimiz yıl başlayan çalışmalarda Karayolları şu anda Çubuklubala ve Osmaniye köyleri arasında yolun dışında çalışmalar sürerken, Kısalar köprüsünün yapımı devam ediyor. Aynı zamanda kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığı noktalarda da çalışmalara başlayan Karayolları, acele kamulaştırma kararı ile birlikte kamulaştırılan alanlara geçtiğimiz hafta 7 milyon lira ödeme yaptı.

İKİNCİ ETAP 2022’DE BİTECEK
Acele kamulaştırma kararı ile birlikte çalışmaların hızlandığı projenin İzmit-Kandıra Cezaevleri bölgesi arasındaki 19 kilometrelik bölümün yılsonuna kadar tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. Bu bölümün tamamlanması ile birlikte kamulaştırma çalışmaları biten Kandıra Cezaevleri bölgesi ve Kandıra arasında kalan 20 kilometrelik alanda ise bu yıl çalışmalar başlayacak. Ancak 2022 yılında tamamlanacak olan bölümde kamulaşan alanlarda çalışmalar başlatılacak.

TRAFİK RAHATLAYACAK
Kandıra-İzmit yolunda uzun yılardır yaşanan ölümlü kazaların önüne geçmek ve daha iyi bir ulaşım için 2015 yılında Kandıra-İzmit yolu duble yol olarak planlandı. 2015 yılında yapılan ihaleyi alan firma ekonomik gerekçelerle çalışmayı başlatmadı. Geçtiğimiz yıl yeniden yapılan ihaleyi alan firma çalışmaların startını verdi. 40 kilometre uzunluğunda olan yol duble yol haline getirilecek. Yol güzergahında 25 kavşak, 18 köprü ve 13 menfez yapılacak. Yol tamamlandığında İzmit-Kandıra arasında trafikte büyük rahatlama olacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑