Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

İzmit-Kandıra-Kaynarca arası duble yol son durum

İzmit-Kandıra-Kaynarca Duble Yolu projesi ve Şehir Hastanesi bağlantı yolları hakkında bilgi verdi. Şeker,"Kandıra-Kaynarca yolu da ilave edildi. Bir aksilik olmazsa bu yılsonuna kadar ilk 19 kilometreyi bitirmeyi ümit ediyoruz"dedi.

1 Ekim 2020 Saat: 01:43
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.879 kez okunmuştur

İzmit-Kandıra-Kaynarca arası duble yol son durum
İzmit-Kandıra-Kaynarca arası duble yol son durum

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, kent genelinde gerçekleştirdiği incelemelerle ilgili görüşlerini aktararak İzmit-Kandıra-Kaynarca Duble Yolu projesi ve Şehir Hastanesi bağlantı yolları hakkında bilgi verdi. Şeker, “Devam eden projeleri özellikle arazide yetkililerle birlikte gidelim, gezelim, inceleyelim diye bir program yapmıştım. Bunların başında Kandıra yolu geliyor. Kandıra ilçemizi ve Kocaeli’yi yakından ilgilendiren, yaz mevsiminde sahilin yoğun şekilde kullanılması nedeniyle bu yol önemliydi. Ama talihsizlik yaşadık. 2015 yılında orası ihaleedilmişti.

OTOGAR GİRİŞİNDE TRAFİK YOĞUN
Otogar girişinden başlayıp Kandıra’ya kadar devam ediyordu. Otogar girişinde de ciddi bir sıkıntımız vardı. Orada yoğun bir trafik olduğu için önce oradan başlayalım dedik. Orada şu anda yapılı bulunan kavşak da dahildi projeye. O proje tamamlanmak üzerindeyken ekonomik nedenlerden dolayımüteahhit işi yapamayacağını söyledi. Ekonomik sıkıntılar da yaşanınca müteahhit devam edemedi. Kavşak fesh edildi ve yeniden ihalesi yapıldı. Bu da yasadan kaynaklanan nedenlerden dolayı ciddi bir süreç aldı. Ama o süreç tamamlandı.

‘19 KM’LİK KISIM TAMAMLANACAK’
Çalışmalar yeniden başladı ve Kandıra-Kaynarca yolu da ilave edildi. İkisi birlikte hızlı bir şekilde devam ediyor. Bir aksilik olmazsa bu yılsonuna kadar ilk 19 kilometreyi bitirmeyi ümit ediyoruz. Ayrıca kamulaştırmalar bizim önümüzü tıkıyor. Konu mahkemeye gidince süreç daha da uzuyor. Bu engellemeler olmasa yılsonuna kadar belirli bir mesafe alınmış olur. Şu ana kadar 20 milyonun üzerinde kamulaştırma bedeli ödendi. Ciddi bir para da tutuyor kamulaştırma. En az o kadar daha ödenir. Kaynarca’ya gelen yol Ağva-Şile’ye de devam edecek ileriki aşamada” dedi.

‘ŞEHİR HASTANESİ ULAŞIMI KOLAY OLACAK’
Şehir Hastanesi’nin ne zaman açılacağı sorusuna cevap veren Milletvekili Şeker, “Şehir Hastanesi’nin ben daha çok bağlantı yoluyla ilgileniyorum. Kandıra yolundan çıkan ve hastaneye giden çok mükemmel bir kavşak yapılıyor. Oldukça da maliyetli bir kavşak. İnşallah bu ayın sonunda bitecekti ama ciddi anlamda toparlandı. Hizmete açılacak konuma geldi ama hastaneyi yapan firmanın biraz ekonomik sıkıntıları oldu. Son aldığımız bilgilere göre bu sıkıntı çözüldü. Ortaklardan biri hissesini diğerine devretti. Şu anda çalışma devam ediyor. En kısa zamanda açılması lazım" şeklinde konuştu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑